Tidigare föreläsningar

Vi på MySpeaker erbjuder många inspirerande och spännande föreläsare och moderatorer. För att ge vår kunder möjligheten att uppleva några av dessa talare erbjuder vi på regelbunden basis in till kostnadsfria frukostföreläsningar. 

Nedan kan du se några av de profiler som föreläst hos oss. 

2 februari 2023

David JP Phillips

The Angel & Devils cocktail

David JP Phillips är en av Sveriges mest framgångsrika internationella föreläsare. Han har gjort tre TEDx Talks med miljontals visningar, har över 2 miljoner följare på TikTok och är aktuell med boken Sex substanser som förändrar ditt liv.

Men även om karriären nu går som på räls fanns det en lång period då David kämpade med sin psykiska hälsa. Davids unika vinkel på självledarskap bottnar i hur han lyckades ta sig ur sin depression med hjälp av djupgående kunskap om människans förmåga att kommunicera med sig själv. 

I detta smakprov av föreläsningen The Angel & Devils cocktail fick vi en inblick i Davids tankar om hur vi medvetet kan använda oss av hjärnans och kroppens belöningssystem. Vi fick också en inblick i hur hormoner och signalsubstanser samverkar och hur man med särskilda tekniker kan stärka sitt mående och sin dagsform.

De flesta är bekanta med namn som oxytocin, serotonin och endorfin – men vad gör de och hur fungerar de? Och framför allt: hur får vi dem att göra som vi behöver och vill?

Nils van der Poel bannerbild

15 december 2022

Nils van der Poel

10 000 meter drömmar, mål, motivation, tillit och mod.

Att bli bäst i världen kräver disciplin och enträget arbete. Hur hittar du viljan till att lägga ner det arbetet?

Nils van der Poel hade en dröm, han skulle bli världens bästa skridskoåkare. Efter 10 000 meter av mjölksyra och pannben, i en minst sagt krävande sport, var det han som skulle stå högst upp på pallen. Nils berättar på ett humoristiskt vis en fascinerande och förlåtande livshistoria. En historia fyllt av det som karaktäriserat honom som atlet. I föreläsningen får Nils teorier och filosofi belysa de motivationsnycklar som gjort hans resa unik. Han berättar om hur han hittade sin svagaste länk – den bristande motivationen – och hur han har gjort för att lära sig förstå sina drivkrafter. Till slut kokas det ner i hur du vill leva ditt liv och vilka uppoffringar du är beredd att leva med.

Frågan är: Vad krävs av dig för att vilja lyckas?

Läs blogginlägget om Nils föreläsning här >>

17 november 2022

Linnéa Claeson

Civilkurage och medmänsklighet
i en orolig tid

Linnéa Claeson är en prisbelönt aktivist, jurist, talare och f.d. handbollsproffs vars instagramkonto Assholesonline har gjorde henne känd över hela landet.

I sitt fortsatta arbete för förändring driver Linnéa ett företag, utbildar och föreläser idag om mod, jämlikhet och ledarskap för att skapa den förändring man vill se. För sin förmåga att diskutera och göra svåra frågor begripliga har hon vunnit bland annat Begriplighetspriset och Årets jurist.

I sin frukostföreläsning talade Linnéa om hur du blir modigare och varför det är helt avgörande för att ta din karriär till nästa nivå och för att skapa livet du vill ha.

22 september 2022

Renata Chlumska

Peak performance – Ledarskap, team och förändring

Renata Chlumskas föreläsningar är en mix av fantastiska berättelser från världar långt ifrån vår men ändå med möjlighet att koppla samman och dra paralleller med mera vardagliga utmaningar.

Även om platserna ligger långt borta ifrån en något mera ”vanlig” arbetsmiljö så är förberedelserna, genomförandet och utmaningarna närbesläktade med frågor på arbetsplatsen kring ledarskap, team och förändringsprocesser.

25 augusti 2022

Mattias Beijmo

Internet – frihetsrörelse eller hot mot demokratin?

Mattias Beijmo är författare, digitaliseringsexpert och föreläsare med över 20 års erfarenhet av att arbeta med data, digitalisering, demokrati och samhälle på högsta strategiska nivå. I sin föreläsning visade han hur internet kan användas för att skapa och stötta nya demokratiska frizoner, men i en snabb handvändning också förstöra dessa. Han berättar om skillnader i information och desinformation, och visar med aktuella exempel hur olika aktörer använder sina sociala plattformar för att skapa sina egna narrativ.

Med spännande filosofiska resonemang närmar sig Mattias frågor som censur, frihet och tillit. Hur vill vi ha det? Och vad kan vi göra för att inte hamna i en ohållbar situation där våra grundläggande friheter inte respekteras? Hur mycket av våra privatliv vill vi ska vara just privata?

18 maj 2022

Anna Tebelius Bodin

Den analoga hjärnan i den digitala tillvaron

Anna menar att ju mer vi människor förstår hjärnan, desto mer förstår vi oss själva – och varandra.

I frukostföreläsningen gick Anna igenom en modell hon använder för att visa på hur hjärnan fungerar i vår digitala tid (spoiler alert; den fungera ungefär som den gjorde för många tusen år sedan även nu). I en vardag när många saker pockar på vår uppmärksamhet och såväl nutid och framtid är en ständig stress, kan vi genom att lära oss några tricks hantera situationer som vi uppfattar som obekväma eller läskiga.

Läs mer om Anna och gör en förfrågan här >>

3 juni 2022 

Andrew Bryant

Self-leadership AND The New Workplace

Post-pandemic companies are facing the challenge of being human and delivering results.

The great resignation has clearly shown that people don’t want to be told to go back to the office, and yet working solely from home leads to increased stress and decreased productivity.

How should leaders behave in this new environment? Is there a new playbook? How do we promote self-leadership and collaboration?

22 april 2022

David Ståhlberg

Det lärande ledarskapet

Lär du dig snabbare än omvärlden förändras? Har du något stort på gång? Hur påverkar ditt lärande ditt ledarskap? I den här ögonöppnande föreläsningen sätter vi fokus på dig som ledare och på ditt personliga lärande. David guidar dig till nyfikenhet, ökad innovationsförmåga och hjälper dig att se potentialen framåt i ditt yrkesliv.

Ur innehållet:
– Att leda och lära i synk med dina personliga mål
– Konkreta tips för att accelerera ditt lärande
– Verktyg och vägledning för att hitta ditt nästa stora steg

Frukostföreläsningen presenteras i samarbete med Clarion Hotel Stockholm.

22 mars 2022

Lovisa "Lofsan" Sandström

Bli Hälosklok!

Lovisa ”Lofsan” Sandström är en mycket populär träningsexpert, poddare, författare och entreprenör. Med drygt 15 års erfarenhet som coach och personlig tränare kan hon på ett engagerande sätt visa nycklarna för att lyckas skapa en hållbar livsstil. Hon är en engagerad föreläsare med stor passion för sina ämnen – och det märks!

I kortvarianten av Lovisas föreläsning ”Bli hälsoklok”, visade hon hur man kan skapa en långsiktigt hållbar livsstil och hälsa – och varför vi har så svårt att få till det, trots att vi vet vad vi borde göra. Hur kommer det sig egentligen?

Lovisa tar ett helhetsgrepp på begreppet hälsa. Med grund i forskning och egna erfarenheter gick Lovisa igenom de fem delar som är centrala för vår hälsa: Rörelse, träning, motivation, stress, kost och sömn. 

8 mars 2022

Sissela Kyle

”Det som var otänkbart igår är det enda rimliga idag”

Sissela Kyle är en hyllad skådespelare som vi har sett i mängder av roller på teaterscenen, på film, i radio och i TV. Hon är också en mycket uppskattad konferencier och komiker – och föreläsare.

I den här kortvarianten av en föreläsning delade Sissela tankar, historier och erfarenheter ur sitt liv, och sin 40-åriga karriär som en av Sveriges mest älskade skådespelerskor. En resa från teaterhögskolan, till scenen och filmens värld, om rollen som regissör och teaterchef.

Sissela snuddade även vid tiden för kvinnokampens avstamp för drygt 100 år sedan. Det som var otänkbart då är ju det enda rimliga idag.

15 februari 2022

Tobias Ahlin

Innovation driven av mångfald

Tobias Ahlin är en designer, programmerare och innovatör och har föreläst i 18 olika länder, bland annat för The New York Times i New York, och på Facebooks europeiska högkvarter i Tel Aviv.

Människan är i grunden byggd för att vara rationell, kreativ, och innovativ. Eller? Inte nödvändigtvis. Som individer tänker vi ofta irrationellt. Vi förenklar, drivs av fördomar, och försvarar ofta gamla idéer som försvarar vår världsbild och vår sociala status. Men hur tänker vi bättre? Kreativitet och innovation drivs av att mångfald av idéer och perspektiv får mötas. I den här föreläsningen undersöker vi vetenskapliga studier om kreativa företag, och följer en röd tråd av ledtrådar som visar på hur mångfald skapar mer innovativa grupper, arbetsplatser, och samhällen.

Läs mer om Tobias Ahlin här >>

3 februari 2022

Emma Frans

Så vaccinerar vi oss mot infodemin

Både inom myndigheter och på företag sprids felaktig information. Hur ska man hantera desinformation som sprids? Hur ska man göra för att bygga förtroende? Ett ämne som alltid är relevant och kanske extra intressant då det är valår i år. Emma Frans föreläsning är en kombination av faktakoll och erfarenheter som visar hur man kan lyckas bättre med att förhålla oss till all den information som vi översköljs av dagligen. Hur ska vi i tider av “alternativa fakta”, fejkade nyheter och allmän faktaresistens veta vad som är vetenskapligt och faktabaserat?

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska institutet och tidigare vid University of Oxford. Emma är också vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet och har kallats för en av de roligaste svenskarna på Twitter.

26 januari 2022

Olof Gränström

En faktabaserad världsbild – viktigare än någonsin

Vi lever i en tid där tillgången till fakta är bättre än någonsin.

Samtidigt så bemöter vi ofta vår tids stora utmaningar såsom Covid-19, klimatförändringar och fattigdom med myter, tyckanden och direkta felaktigheter. Under denna föreläsning kommer Olof lyfta upp stora missförstånd runt dessa frågor, tala om varför vi tycks ha så svårt att skaffa oss en faktabaserad världsbild samt med visualiserad data visa hur världen faktiskt ser ut.

Olof Gränström är statsvetare och företagsekonom och har jobbat nära den hyllade författaren Hans Rosling. Precis som Hans brinner Olof för att beslut ska fattas på fakta och kunskap om vår omvärld.

Här kan du läsa mer om Olof >>

1 december 2021

Nicholas Fernholm

Hur hanterar vi en värld i konstant förändring?

Nicholas Fernholm är en prisbelönad föreläsare och har föreläst i många år om hur individer och organisationer kan bemöta en alltmer föränderlig värld.

För vi står inför den mest föränderliga tiden i mänsklighetens historia, där inte bara Covid-19 skakat om världen, utan automation och digitalisering fortfarande utmanar sättet vi arbetar och hur våra organisationer fungerar. Under krisen så blev många organisationer innovativa, snabbfotade och vågade ta stegen som krävdes för att bemöta utmanande tider. Hur kan vi säkerställa att denna känslan inte försvinner? Går det att behålla denna innovationskraft och rikta den till våra framtida utmaningar såsom digitalisering? Med sina erfarenhet från innovationer inom robotik och sjukvården går Nicholas in på dessa ämnen med en optimistisk syn på framtiden och skapar förståelse, skratt och inspiration för framtiden.

24 november 2021

Anssi Rantanen

What do the top companies in the world do differently and what can we learn from them?

The world is changing more rapidly than ever before: exponential technologies are disrupting most industries, consumer buying behaviors can change overnight and natural black swans such as pandemics can upend even the most secure businesses.

How do the most successful companies thrive in this fast-changing landscape and build systems that ensure continuous growth? In this fast-paced and exhilarating talk, Anssi will answer this simple question.

17 november 2021

Fredric Bohm

Hur skapar du hållbara beteenden på jobbet?

Hur kommer det sig att vissa klarar förändringar och skiftande omständigheter mycket bättre än andra? Varför är vissa människor så lätta att ha att göra med? Vad är anledningen till att vi människor agerar så olika – och så lika? Hur kan vi bli bättre på att klara förändringar? Och hur bygger vi hållbara beteenden på arbetsplatsen?

I denna föreläsning tar Fredric Bohm sig en titt in i våra psyken. Han berättar om vilka variabler som gör att vi presterar på topp, och hur det kommer sig att vissa individer, grupper och företag lyckas bättre än andra. Hur påverkas din prestation av parametrar som teknik, erfarenhet och trivsel?

11 november 2021

Andreas Piirimets

Ta makten över din stress

Andreas Piirimets gav under denna session konkreta tips på hur vi kan undvika stress och utbrändhet. Andreas arbetade som IT-konsult i 15 år innan hans höga tempo fick honom att smälla in i väggen och tvingade honom att hitta svar på frågorna: vad är det som bidrar till det höga tempot idag och vad kan vi göra åt det?

Här kan du läsa mer om Andreas och göra en förfrågan >>

28 oktober 2021

Jason Diakité

(O)lika möjligheter

Jason Diakité är för vissa mer känd som Timbuktu, och är en hiphop-artist, programledare och författare. Jasons musik har toppat listor och vunnit priser, hans spelningar och turnéer är omtalade och välbesökta. I november 2016 gav han ut den självbiografiska boken ”En droppe midnatt” om härkomst, identitet, rasism och längtan efter tillhörighet, en bok som även blev en hyllad scenföreställning.

I den här digitala föreläsningen pratade Jason om upplevda sanningar och fördomar, hur våra erfarenheter inte bara påverkar hur vi ser på oss själva, utan också hur vi ser på vår omgivning och varandra.

14 oktober 2021

Alexandra Thomas

Från arbetsgrupp till
högpresterande team

De flesta har upplevt kraften i att jobba i ett välfungerande team, vare sig arbetet sker fysiskt eller på distans. Men ett teams utveckling händer inte bara av en slump. Den är ett resultat av teammedlemmar som känner tillit, psykologisk trygghet och har kunskap om beteenden som leder i önskad riktning.

I den här föreläsningen får du lära dig om de processer som gör att ett team börjar sträva mot samma mål och vågar utmana, stötta och sporra varandra till utveckling.

Alexandra jobbar med ledarutveckling på alla nivåer, såväl i globala organisationer som i mindre företag. På ett vardagsnära sätt talar Alexandra om psykologi och beteenden som skapar positiv förändring. Med en mångårig chefserfarenhet är hon lyhörd för det mellanmänskliga samspelet i organisationer, och hennes föreläsningar både berör och inspirerar.

Läs vårt blogginlägg om teamutveckling här >>

5 oktober 2021

Christina Stielli

Hur behåller vi motivationen nu då?

En digital föreläsning om motivation, självledarskap och arbetsglädje under och efter en pandemi. Ett långt ett och ett halvt år ligger bakom oss med en verklighet ingen av oss var beredd på. Alla har påverkats och samtidigt ska verksamheter fortsätta. När vi sedan får möjlighet att återgå till ett nytt normalläge ska allt fungera friktionsfritt. Men vad har vi lärt oss och vad måste vi ta med oss in i framtiden? Hur blir det på jobbet sedan? Eller ska vi jobba hemma?

Christina bjöd på ett smakprov ur en föreläsning om hur vi hittar motivation och glädjen på jobbet trots allt och om det pandemin har lärt oss: Ett företags kultur är inte kopplat till kontoret, AW och julfester. Självledarskapet är viktigare än någonsin förr och ledare har blivit än viktigare. Hurdå? Christina berättar i en föreläsning med skratt, humor, allvar och skarpa verktyg för att var och en ska kunna finna motivationen som vi behöver för att må bra och för att verksamheten ska fungera.

29 september 2021

Isabelle McAllister

Framtiden i våra händer

Hur vi arbetar, designar och skapar produkter och tjänster måste utgå från både planeten och vi som bor på den, nu och i framtiden. Men hur kan vi göra det, rent praktiskt?

I sin trendföreläsning ger Isabelle McAllister fakta och exempel på hur omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden. I allt från hållbar konsumtion, teknikutveckling, tillverkningsindustri till personliga mål och drivkrafter hittar vi verktyg och tankesätt som kan bidra till en mer hållbar värld.

8 september 2021

Fredrik Härén

En värld av kreativitet

Vad kan vi lära oss om kreativitet från människor i olika länder? Hur arbetar några av världens främsta företag med att främja och utveckla kreativiteten inom sina organisationer? Detta och mycket mer svarade Fredrik Härén på i sin frukostföreläsning live hos oss på MySpeaker.

Att utmana både sig själv och sin organisation kring framtiden, det kreativa tänkandet och hur hur vi kan arbeta bäst tillsammans var huvudämnena denna fascinerande föreläsning.

3 juni 2021

Heléne Lidström

Resan till det nya arbetslivet

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Heléne Lidström.

Vårt sätt att arbeta har förändrats radikalt under det senaste året och vi kommer inte återgå till att arbeta på samma sätt som vi gjorde innan pandemin.

Hur ska vi utforma framtidens kontor och arbetssätt? Hur ser vi på arbete och vilken roll kommer kontoret att spela? Vilka krav ställer det flexibla arbetssättet på ledarskapet? Hur bygger vi kultur och en känsla av samhörighet på distans? Att hitta vårt ”nya normala” är nu en fråga som många organisationer ställer sig och behöver stöd i. Det ”nya normala” innebär att vi måste omfamna digitaliseringen, anpassa ledarskapet och utforma arbetsplatsen för att möta morgondagens behov och förväntningar från medarbetarna.

Läs mer om Heléne >>

28 maj 2021

Leila Söderholm

Vinn bråket mot din hjärna!

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Leila Söderholm.

Det finns strategier och metoder vi kan använda för att hålla hjärnan pigg och kreativ. Hjärnans kemi styr dagligen de val vi gör och med kunskap om hur det påverkar precis allt så är det möjligt att utnyttja det och styra istället för att bli styrd. Med mycket humor och konkreta exempel berättar Leila hur det går att överlista hjärnan för att må så bra som möjligt. Det går att lura belöningssystemet och se till att få draghjälp istället för att bli stjälpt. Små förändringar ger stor effekt på hälsan, humöret och orken i vardagen. Under frukostföreläsningen djupdyker vi i den nyaste forskningen om kropp och hjärna och översätter det till strategier i vårt dagliga liv som påverkar hur vi mår.

11 maj 2021

Parag Khanna | Marga Hoek | Duncan Wardle​

Reshaping Organizations for a Post-Covid World

Every organization is now focused on strategic reinvention for a post-pandemic world. This extraordinary global disruption has been a challenge but also a rare opportunity for leaders to create a positive future for their organizations and industries.

28 april 2021

Sofia Rasmussen

Konsten att attrahera och leda medarbetare i en post-corona värld

AI, gig-ekonomi, digitalisering och självledarskap. De är några av trenderna som formade om arbetsmarknaden redan innan krisåret 2020. Så kom Coronapandemin och skakade om våra organisationer i grunden. In i arbetslivet träder samtidigt en ung generationen som är snabbrörlig, uppkopplad och van vid att få omedelbar återkoppling på prestationer. En grupp som ställer nya krav på arbetsliv och ledarskap samtidigt som de främst längtar efter gemenskap, meningsfullhet, balans i livet och ett psykiskt välmående.

Utifrån färska undersökningar om arbetslivet post-corona delar Sofia med sig av en rad värdefulla insikter. 

Läs mer om Sofia >>

16 april 2021

Johan Norberg

Stay Open

Management Lessons from Genghis Khan

Openness is not a form of generosity, but a survival strategy, as the great empire-builders of history understood. Openness inside the organization and openness to the rest of the world is a strategy to constantly innovative and stay competitive in an increasingly competitive world.

Föreläsningen följs av ett samtal mellan Johan Norberg och journalisten Folke Rydén.

Läs mer om Johan >>
Läs mer om Folke >>

12 mars 2021

Judith Wolst

Framtidsspaning
– teknologier och trender

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Judith Wolst.

I en snabbrörlig och komplex värld blir det allt svårare att förutse framtiden. Judith menar dock att det finns två saker vi kan ringa in; de teknologier som med största sannolikhet kommer att forma framtiden och olika riktningar som dessa möjliggör för. I denna digitala föreläsning går Judith in på vilka framtidens teknologier är och varför det är värdefullt för organisationer att blicka 10 år framåt i tiden.

26 februari 2021

Anna Bennich

Mänsklig hållbarhet i en skakig tid

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Anna Bennich.

Vi kommer att få ta del av hur vi människor påverkas under denna speciella tid och vad en sådan här kris faktiskt gör med oss. Vi kommer också få veta mer om hur vi påverkas av social distansering, oro och ensamhet.

4 februari 2021

Katarina Gospic och Anna Olin-Kardell

Medarbetarskap i den
digitala arbetsmiljön

Samtal och föreläsning med Katarina Gospic & Anna Olin-Kardell.

Katarina är högaktuell med sin nya bok ”Digital Tsunami” som släpps i dagarna. I boken tar Katarina med oss på en hisnande resa om hur den digitala revolutionen håller på att förändra såväl vår vardag som hela den värld vi lever i.

Denna morgon bjuds du på ett kort smakprov av det Katarina pratar om samt ett samtal mellan Katarina och morgonens moderator, Anna Olin-Kardell.

Läs mer om Katarina >>
Läs mer om Anna >>

28 januari 2021

Elizabeth Kuylenstierna och Anders Lundin

Tillitsfullt samarbete

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Elizabeth Kuylenstierna & Anders Lundin.

Tillit och förtroende är det som gör skillnaden mellan en vanlig relation och en med djup och kvalitet, och som ständigt utvecklas. Elizabeth och Anders lärde känna varann genom jobbet, blev vänner och gjorde en deal; de bestämde sig för att vara ärliga och uppriktiga mot varann, för att göra varann bättre. Nu delar de med sig av sin överenskommelse, och tipsar om hur du kan få mer tillitsfulla relationer, öka förtroendet och öppenheten med dina vänner, kollegor, familjen eller andra som du vill komma närmare. Kanske till och med dig själv.

Läs mer om Elizabeth >>
Läs mer om Anders >>

19 januari 2021

Gustav Molnar

Medarbetarskap i den
digitala arbetsmiljön

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Gustav Molnar.

Hur gör organisationer i framkant för att möjliggöra kultur, tillhörighet och engagemang i en tid då merparten av medarbetarna arbetar på distans? Vad säger forskningen om distansarbete och dess påverkan på individer, grupper och ledarskap? Under denna föreläsning kommer Gustav Molnar att bjuda på konkreta och praktiska tips för hur du och din organisation kan bemästra utmaningarna med distansarbete och stärka medarbetarskapet i den digitala arbetsmiljön.

30 november 2020

Olof Röhlander och Lasse Karlsson

Motivationsrevolutionen

Olof Röhlander är en av Sveriges mest bokade föreläsare och inspiratörer. Olof är aktuell med den nya boken Motivationsrevolutionen som är skriven ihop med psykologiforskaren Magnus Lindwall.

Boken ger dig en vetenskaplig grund att stå på när du vill skapa hållbar motivation hos dig själv och andra. Välkommen till ett samtal hos oss på MySpeaker! Olof kommer att berätta om den nya boken, om självbestämmandeteorin och mycket mer.

26 november 2020

Ami Hemviken

På en armlängds avstånd

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Ami Hemviken.

30 minuter med tips, idéer och svar på frågan – ”Hur blir jag mitt bästa jag på att kommunicera på distans?”

Hur anpassar vi vår kommunikation så att den fungerar på distans? På det här digitala frukostseminariet får du lära dig en rad konkreta tips till dig om hur du som medarbetare eller chef kan korta avståndet till dina kollegor, och jobba för bättre samvaro och gemenskap. Och – trots allt, få ut det bästa ur teamet.

22 oktober 2020

Gunnar Söderström

Våga vara ditt bästa jag

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Gunnar Söderström.

Har du tänkt på i vilken hög utsträckning det är vi själva som utgör varandras arbetsmiljö? Gunnar Söderström ger oss en inspirerande och viktig påfyllning av tankesättet att om vi tar ansvar för vårt eget och varandras välmående kan det göra underverk för arbetsvardagen.

13 oktober 2020

Hanna Gerdes

När värdering blir diskriminering

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Hanna Gerdes.

Kan man råka diskriminera någon för att man vill vara snäll? Ska man alltid behandla alla lika? Får en arbetsgivare bestämma vad för kläder personalen ska ha på sig och hur de ska hälsa? Och var går gränsen mellan skämt och trakasserier?

6 oktober 2020

Alexandra Stråberg

Ha koll utåt för att kunna agera inåt

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Alexandra Stråberg.
 

Har det någonsin tidigare varit så viktigt att ha koll på vår omvärld? Har det någonsin tidigare varit så svårt att göra en omvärldsanalys?

I denna föreläsning ger Alexandra Stråberg sin uppdaterade syn på läget i världen, och framför allt vad det betyder för oss. För oavsett vilket område man arbetar i är det globala perspektivet affärskritiskt. Alexandra visar hur det som pågår globalt får nationella, regionala, lokala och vardagliga effekter.