Tidigare föreläsningar

Vi på MySpeaker erbjuder många inspirerande och spännande föreläsare och moderatorer. För att ge vår kunder möjligheten att uppleva några av dessa talare erbjuder vi på regelbunden basis in till kostnadsfria frukostföreläsningar. 

Nedan kan du se några av de profiler som föreläst hos oss. 

16 april 2021

Johan Norberg

Stay Open

Management Lessons from Genghis Khan

Openness is not a form of generosity, but a survival strategy, as the great empire-builders of history understood. Openness inside the organization and openness to the rest of the world is a strategy to constantly innovative and stay competitive in an increasingly competitive world.

Föreläsningen följs av ett samtal mellan Johan Norberg och journalisten Folke Rydén.

Läs mer om Johan >>
Läs mer om Folke >>

12 mars 2021

Judith Wolst

Framtidsspaning
– teknologier och trender

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Judith Wolst.

I en snabbrörlig och komplex värld blir det allt svårare att förutse framtiden. Judith menar dock att det finns två saker vi kan ringa in; de teknologier som med största sannolikhet kommer att forma framtiden och olika riktningar som dessa möjliggör för. I denna digitala föreläsning går Judith in på vilka framtidens teknologier är och varför det är värdefullt för organisationer att blicka 10 år framåt i tiden.

26 februari 2021

Anna Bennich

Mänsklig hållbarhet i en skakig tid

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Anna Bennich.

Vi kommer att få ta del av hur vi människor påverkas under denna speciella tid och vad en sådan här kris faktiskt gör med oss. Vi kommer också få veta mer om hur vi påverkas av social distansering, oro och ensamhet.

4 februari 2021

Katarina Gospic och Anna Olin-Kardell

Medarbetarskap i den
digitala arbetsmiljön

Samtal och föreläsning med Katarina Gospic & Anna Olin-Kardell.

Katarina är högaktuell med sin nya bok ”Digital Tsunami” som släpps i dagarna. I boken tar Katarina med oss på en hisnande resa om hur den digitala revolutionen håller på att förändra såväl vår vardag som hela den värld vi lever i.

Denna morgon bjuds du på ett kort smakprov av det Katarina pratar om samt ett samtal mellan Katarina och morgonens moderator, Anna Olin-Kardell.

Läs mer om Katarina >>
Läs mer om Anna >>

28 januari 2021

Elizabeth Kuylenstierna och Anders Lundin

Tillitsfullt samarbete

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Elizabeth Kuylenstierna & Anders Lundin.

Tillit och förtroende är det som gör skillnaden mellan en vanlig relation och en med djup och kvalitet, och som ständigt utvecklas. Elizabeth och Anders lärde känna varann genom jobbet, blev vänner och gjorde en deal; de bestämde sig för att vara ärliga och uppriktiga mot varann, för att göra varann bättre. Nu delar de med sig av sin överenskommelse, och tipsar om hur du kan få mer tillitsfulla relationer, öka förtroendet och öppenheten med dina vänner, kollegor, familjen eller andra som du vill komma närmare. Kanske till och med dig själv.

Läs mer om Elizabeth >>
Läs mer om Anders >>

19 januari 2021

Gustav Molnar

Medarbetarskap i den
digitala arbetsmiljön

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Gustav Molnar.

Hur gör organisationer i framkant för att möjliggöra kultur, tillhörighet och engagemang i en tid då merparten av medarbetarna arbetar på distans? Vad säger forskningen om distansarbete och dess påverkan på individer, grupper och ledarskap? Under denna föreläsning kommer Gustav Molnar att bjuda på konkreta och praktiska tips för hur du och din organisation kan bemästra utmaningarna med distansarbete och stärka medarbetarskapet i den digitala arbetsmiljön.

30 november 2020

Olof Röhlander och Lasse Karlsson

Motivationsrevolutionen

Olof Röhlander är en av Sveriges mest bokade föreläsare och inspiratörer. Olof är aktuell med den nya boken Motivationsrevolutionen som är skriven ihop med psykologiforskaren Magnus Lindwall.

Boken ger dig en vetenskaplig grund att stå på när du vill skapa hållbar motivation hos dig själv och andra. Välkommen till ett samtal hos oss på MySpeaker! Olof kommer att berätta om den nya boken, om självbestämmandeteorin och mycket mer.

26 november 2020

Ami Hemviken

På en armlängds avstånd

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Ami Hemviken.

30 minuter med tips, idéer och svar på frågan – ”Hur blir jag mitt bästa jag på att kommunicera på distans?”

Hur anpassar vi vår kommunikation så att den fungerar på distans? På det här digitala frukostseminariet får du lära dig en rad konkreta tips till dig om hur du som medarbetare eller chef kan korta avståndet till dina kollegor, och jobba för bättre samvaro och gemenskap. Och – trots allt, få ut det bästa ur teamet.

22 oktober 2020

Gunnar Söderström

Våga vara ditt bästa jag

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Gunnar Söderström.

Har du tänkt på i vilken hög utsträckning det är vi själva som utgör varandras arbetsmiljö? Gunnar Söderström ger oss en inspirerande och viktig påfyllning av tankesättet att om vi tar ansvar för vårt eget och varandras välmående kan det göra underverk för arbetsvardagen.

13 oktober 2020

Hanna Gerdes

När värdering blir diskriminering

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Hanna Gerdes.

Kan man råka diskriminera någon för att man vill vara snäll? Ska man alltid behandla alla lika? Får en arbetsgivare bestämma vad för kläder personalen ska ha på sig och hur de ska hälsa? Och var går gränsen mellan skämt och trakasserier?

6 oktober 2020

Alexandra Stråberg

Ha koll utåt för att kunna agera inåt

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Alexandra Stråberg.
 

Har det någonsin tidigare varit så viktigt att ha koll på vår omvärld? Har det någonsin tidigare varit så svårt att göra en omvärldsanalys?

I denna föreläsning ger Alexandra Stråberg sin uppdaterade syn på läget i världen, och framför allt vad det betyder för oss. För oavsett vilket område man arbetar i är det globala perspektivet affärskritiskt. Alexandra visar hur det som pågår globalt får nationella, regionala, lokala och vardagliga effekter.