Tidigare föreläsningar

Vi på MySpeaker erbjuder många inspirerande och spännande föreläsare och moderatorer. För att ge vår kunder möjligheten att uppleva några av dessa talare erbjuder vi på regelbunden basis in till kostnadsfria frukostföreläsningar. 

Nedan kan du se några av de profiler som föreläst hos oss. 

14 oktober 2021

Alexandra Thomas

Från arbetsgrupp till
högpresterande team

De flesta har upplevt kraften i att jobba i ett välfungerande team, vare sig arbetet sker fysiskt eller på distans. Men ett teams utveckling händer inte bara av en slump. Den är ett resultat av teammedlemmar som känner tillit, psykologisk trygghet och har kunskap om beteenden som leder i önskad riktning.

I den här föreläsningen får du lära dig om de processer som gör att ett team börjar sträva mot samma mål och vågar utmana, stötta och sporra varandra till utveckling.

Alexandra jobbar med ledarutveckling på alla nivåer, såväl i globala organisationer som i mindre företag. På ett vardagsnära sätt talar Alexandra om psykologi och beteenden som skapar positiv förändring. Med en mångårig chefserfarenhet är hon lyhörd för det mellanmänskliga samspelet i organisationer, och hennes föreläsningar både berör och inspirerar.

Läs vårt blogginlägg om teamutveckling här >>

5 oktober 2021

Christina Stielli

Hur behåller vi motivationen nu då?

En digital föreläsning om motivation, självledarskap och arbetsglädje under och efter en pandemi. Ett långt ett och ett halvt år ligger bakom oss med en verklighet ingen av oss var beredd på. Alla har påverkats och samtidigt ska verksamheter fortsätta. När vi sedan får möjlighet att återgå till ett nytt normalläge ska allt fungera friktionsfritt. Men vad har vi lärt oss och vad måste vi ta med oss in i framtiden? Hur blir det på jobbet sedan? Eller ska vi jobba hemma?

Christina bjöd på ett smakprov ur en föreläsning om hur vi hittar motivation och glädjen på jobbet trots allt och om det pandemin har lärt oss: Ett företags kultur är inte kopplat till kontoret, AW och julfester. Självledarskapet är viktigare än någonsin förr och ledare har blivit än viktigare. Hurdå? Christina berättar i en föreläsning med skratt, humor, allvar och skarpa verktyg för att var och en ska kunna finna motivationen som vi behöver för att må bra och för att verksamheten ska fungera.

29 september 2021

Isabelle McAllister

Framtiden i våra händer

Hur vi arbetar, designar och skapar produkter och tjänster måste utgå från både planeten och vi som bor på den, nu och i framtiden. Men hur kan vi göra det, rent praktiskt?

I sin trendföreläsning ger Isabelle McAllister fakta och exempel på hur omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden. I allt från hållbar konsumtion, teknikutveckling, tillverkningsindustri till personliga mål och drivkrafter hittar vi verktyg och tankesätt som kan bidra till en mer hållbar värld.

8 september 2021

Fredrik Härén

En värld av kreativitet

Vad kan vi lära oss om kreativitet från människor i olika länder? Hur arbetar några av världens främsta företag med att främja och utveckla kreativiteten inom sina organisationer? Detta och mycket mer svarade Fredrik Härén på i sin frukostföreläsning live hos oss på MySpeaker.

Att utmana både sig själv och sin organisation kring framtiden, det kreativa tänkandet och hur hur vi kan arbeta bäst tillsammans var huvudämnena denna fascinerande föreläsning.

3 juni 2021

Heléne Lidström

Resan till det nya arbetslivet

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Heléne Lidström.

Vårt sätt att arbeta har förändrats radikalt under det senaste året och vi kommer inte återgå till att arbeta på samma sätt som vi gjorde innan pandemin.

Hur ska vi utforma framtidens kontor och arbetssätt? Hur ser vi på arbete och vilken roll kommer kontoret att spela? Vilka krav ställer det flexibla arbetssättet på ledarskapet? Hur bygger vi kultur och en känsla av samhörighet på distans? Att hitta vårt ”nya normala” är nu en fråga som många organisationer ställer sig och behöver stöd i. Det ”nya normala” innebär att vi måste omfamna digitaliseringen, anpassa ledarskapet och utforma arbetsplatsen för att möta morgondagens behov och förväntningar från medarbetarna.

Läs mer om Heléne >>

28 maj 2021

Leila Söderholm

Vinn bråket mot din hjärna!

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Leila Söderholm.

Det finns strategier och metoder vi kan använda för att hålla hjärnan pigg och kreativ. Hjärnans kemi styr dagligen de val vi gör och med kunskap om hur det påverkar precis allt så är det möjligt att utnyttja det och styra istället för att bli styrd. Med mycket humor och konkreta exempel berättar Leila hur det går att överlista hjärnan för att må så bra som möjligt. Det går att lura belöningssystemet och se till att få draghjälp istället för att bli stjälpt. Små förändringar ger stor effekt på hälsan, humöret och orken i vardagen. Under frukostföreläsningen djupdyker vi i den nyaste forskningen om kropp och hjärna och översätter det till strategier i vårt dagliga liv som påverkar hur vi mår.

11 maj 2021

Parag Khanna | Marga Hoek | Duncan Wardle​

Reshaping Organizations for a Post-Covid World

Every organization is now focused on strategic reinvention for a post-pandemic world. This extraordinary global disruption has been a challenge but also a rare opportunity for leaders to create a positive future for their organizations and industries.

28 april 2021

Sofia Rasmussen

Konsten att attrahera och leda medarbetare i en post-corona värld

AI, gig-ekonomi, digitalisering och självledarskap. De är några av trenderna som formade om arbetsmarknaden redan innan krisåret 2020. Så kom Coronapandemin och skakade om våra organisationer i grunden. In i arbetslivet träder samtidigt en ung generationen som är snabbrörlig, uppkopplad och van vid att få omedelbar återkoppling på prestationer. En grupp som ställer nya krav på arbetsliv och ledarskap samtidigt som de främst längtar efter gemenskap, meningsfullhet, balans i livet och ett psykiskt välmående.

Utifrån färska undersökningar om arbetslivet post-corona delar Sofia med sig av en rad värdefulla insikter. 

Läs mer om Sofia >>

16 april 2021

Johan Norberg

Stay Open

Management Lessons from Genghis Khan

Openness is not a form of generosity, but a survival strategy, as the great empire-builders of history understood. Openness inside the organization and openness to the rest of the world is a strategy to constantly innovative and stay competitive in an increasingly competitive world.

Föreläsningen följs av ett samtal mellan Johan Norberg och journalisten Folke Rydén.

Läs mer om Johan >>
Läs mer om Folke >>

12 mars 2021

Judith Wolst

Framtidsspaning
– teknologier och trender

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Judith Wolst.

I en snabbrörlig och komplex värld blir det allt svårare att förutse framtiden. Judith menar dock att det finns två saker vi kan ringa in; de teknologier som med största sannolikhet kommer att forma framtiden och olika riktningar som dessa möjliggör för. I denna digitala föreläsning går Judith in på vilka framtidens teknologier är och varför det är värdefullt för organisationer att blicka 10 år framåt i tiden.

26 februari 2021

Anna Bennich

Mänsklig hållbarhet i en skakig tid

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Anna Bennich.

Vi kommer att få ta del av hur vi människor påverkas under denna speciella tid och vad en sådan här kris faktiskt gör med oss. Vi kommer också få veta mer om hur vi påverkas av social distansering, oro och ensamhet.

4 februari 2021

Katarina Gospic och Anna Olin-Kardell

Medarbetarskap i den
digitala arbetsmiljön

Samtal och föreläsning med Katarina Gospic & Anna Olin-Kardell.

Katarina är högaktuell med sin nya bok ”Digital Tsunami” som släpps i dagarna. I boken tar Katarina med oss på en hisnande resa om hur den digitala revolutionen håller på att förändra såväl vår vardag som hela den värld vi lever i.

Denna morgon bjuds du på ett kort smakprov av det Katarina pratar om samt ett samtal mellan Katarina och morgonens moderator, Anna Olin-Kardell.

Läs mer om Katarina >>
Läs mer om Anna >>

28 januari 2021

Elizabeth Kuylenstierna och Anders Lundin

Tillitsfullt samarbete

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Elizabeth Kuylenstierna & Anders Lundin.

Tillit och förtroende är det som gör skillnaden mellan en vanlig relation och en med djup och kvalitet, och som ständigt utvecklas. Elizabeth och Anders lärde känna varann genom jobbet, blev vänner och gjorde en deal; de bestämde sig för att vara ärliga och uppriktiga mot varann, för att göra varann bättre. Nu delar de med sig av sin överenskommelse, och tipsar om hur du kan få mer tillitsfulla relationer, öka förtroendet och öppenheten med dina vänner, kollegor, familjen eller andra som du vill komma närmare. Kanske till och med dig själv.

Läs mer om Elizabeth >>
Läs mer om Anders >>

19 januari 2021

Gustav Molnar

Medarbetarskap i den
digitala arbetsmiljön

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Gustav Molnar.

Hur gör organisationer i framkant för att möjliggöra kultur, tillhörighet och engagemang i en tid då merparten av medarbetarna arbetar på distans? Vad säger forskningen om distansarbete och dess påverkan på individer, grupper och ledarskap? Under denna föreläsning kommer Gustav Molnar att bjuda på konkreta och praktiska tips för hur du och din organisation kan bemästra utmaningarna med distansarbete och stärka medarbetarskapet i den digitala arbetsmiljön.

30 november 2020

Olof Röhlander och Lasse Karlsson

Motivationsrevolutionen

Olof Röhlander är en av Sveriges mest bokade föreläsare och inspiratörer. Olof är aktuell med den nya boken Motivationsrevolutionen som är skriven ihop med psykologiforskaren Magnus Lindwall.

Boken ger dig en vetenskaplig grund att stå på när du vill skapa hållbar motivation hos dig själv och andra. Välkommen till ett samtal hos oss på MySpeaker! Olof kommer att berätta om den nya boken, om självbestämmandeteorin och mycket mer.

26 november 2020

Ami Hemviken

På en armlängds avstånd

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Ami Hemviken.

30 minuter med tips, idéer och svar på frågan – ”Hur blir jag mitt bästa jag på att kommunicera på distans?”

Hur anpassar vi vår kommunikation så att den fungerar på distans? På det här digitala frukostseminariet får du lära dig en rad konkreta tips till dig om hur du som medarbetare eller chef kan korta avståndet till dina kollegor, och jobba för bättre samvaro och gemenskap. Och – trots allt, få ut det bästa ur teamet.

22 oktober 2020

Gunnar Söderström

Våga vara ditt bästa jag

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Gunnar Söderström.

Har du tänkt på i vilken hög utsträckning det är vi själva som utgör varandras arbetsmiljö? Gunnar Söderström ger oss en inspirerande och viktig påfyllning av tankesättet att om vi tar ansvar för vårt eget och varandras välmående kan det göra underverk för arbetsvardagen.

13 oktober 2020

Hanna Gerdes

När värdering blir diskriminering

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Hanna Gerdes.

Kan man råka diskriminera någon för att man vill vara snäll? Ska man alltid behandla alla lika? Får en arbetsgivare bestämma vad för kläder personalen ska ha på sig och hur de ska hälsa? Och var går gränsen mellan skämt och trakasserier?

6 oktober 2020

Alexandra Stråberg

Ha koll utåt för att kunna agera inåt

Frukostföreläsning hos MySpeaker med Alexandra Stråberg.
 

Har det någonsin tidigare varit så viktigt att ha koll på vår omvärld? Har det någonsin tidigare varit så svårt att göra en omvärldsanalys?

I denna föreläsning ger Alexandra Stråberg sin uppdaterade syn på läget i världen, och framför allt vad det betyder för oss. För oavsett vilket område man arbetar i är det globala perspektivet affärskritiskt. Alexandra visar hur det som pågår globalt får nationella, regionala, lokala och vardagliga effekter.