Alexandra Stråberg bannerbild

Alexandra Stråberg - Talare

Chefekonom och ansvarig för Hållbarhetssekretariatet

Alexandra Stråberg är en meriterad och kommunikativ chefekonom med arbetslivserfarenhet inom en mängd olika branscher och verksamheter. Hon har bland annat arbetat på Skanska och Svenskt Näringsliv, men också inom offentlig sektor. Oavsett vilket område man arbetar i är det globala perspektivet affärskritiskt: Håll koll utåt för att kunna agera inåt. Med tanke på den allt mer föränderliga omvärlden, och det mer sårbara geopolitiska läget, är det än viktigare att hålla koll på det som sker.

Alexandra visar hur det som pågår globalt får, affärskritiska och vardagliga effekter på såväl nationell som regional och lokal nivå. Den kedjan är komplicerad men avgörande för att förstå och kunna agera inom den egna verksamheten. Alexandra anser att den föränderliga världen gör hennes arbete oerhört intressant, men att det också betyder att hon ständigt utmanas i att analysera konsekvenserna och på ett pedagogiskt sätt kommunicera det, med bilder, exempel och berättelser från andra områden. Det har gjort Alexandra Stråberg till en uppskattad föreläsare, både i Sverige och internationellt.

Alexandra har stor erfarenhet av omvärldsanalys och strategiarbete och delar gärna med sig av det hon ser och vad det innebär. Till vardags arbetar hon som chefekonom på Länsförsäkringar med ansvar för Länsförsäkringars Hållbarhetssekretariat. I föreläsningen ger Alexandra Stråberg sin uppdaterade syn på läget i världen, vart det är på väg och framför allt vad det betyder för oss.

Boka en inspirerande föreläsning med Alexandra Stråberg hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Business as Unusual | Pricket över i:et | Outsight for Insight

Alexandra Stråberg profilbild

Alexandra Stråberg

Chefekonom och ansvarig för Hållbarhetssekretariatet

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: