Isabelle McAllister bannr

Isabelle McAllister - Talare

Kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil

Isabelle McAllister är en kreativ omställningsaktivist, föreläsare, författare, programledare och moderator. Isabelle är inriktad på hållbarhet inom förändringsprocesser, innovation och trender. Hon gav 2021 ut den uppmärksammade och omtyckta boken ”Skavank” om att laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta – hållbarhet ur ett produktperspektiv. Baserat på boken finns också en föreläsning på samma tema, om annorlunda affärsmodeller och företag som vågar tänka annorlunda.

Isabelle är den nyfikna mångsysslaren som väver samman inspiration och företeelser från olika branscher, tänkare och forskare från världens alla hörn. Vetenskapen är grunden. Och genom att vara verksam inom många olika arenor så kan Isabelle McAllister skapa en bred bild över hur människor och företag tar sig ann den stora omställningen som måste ske i klimatkrisens framfart. Ni känner igen henne från program som Sommartorpet, Klimatrenoverarna, Framtidens boende, Fixa Rummet, Äntligen hemma, Packat och Klart och Maxat.

Bakgrunden har Isabelle McAllister inom design, media, bygg och liftestyle där hon har drivit företag i över 25 år och samarbetat med de flesta svenska företag och mediabolag inom livsstilssegmentet. Under de senaste fyra åren har hon vidareutbildat sig och främst arbetat brett med omställning/ hållbarhetsfrågan. Både i Sverige och på Bali där hon bodde 2018-2020. Isabelle drivs att att vara med att skapa en positiv utveckling för både människor och natur, inom de planetära om gränserna.

Isabelle driver också podden Förnyarna, är styrelsemedlem i Klimatklubben och grundare av Isabellestipendiet som främjar jämställdhet i byggbranschen.

 

Läs mer om Isabelle McAllisters aktuella föreläsningar:

Framtiden i våra händer

Klimatkris, teknikutveckling, virushot och en politisk rörelse som är svår att förutspå. Att utvecklas är inget nytt men aldrig tidigare har det skett med så sådana stormkliv. Vilka företag tar sig an utmaningarna på ett innovativt sätt och vilka är det som missar bollen? Är det inte dags att tänka om kring de mål vi sätter och vad vi egentligen värdesätter? Historien har påvisat att vi har kunnat göra stora förändringar och nu är det dags igen. Det finns alltså hopp!
I denna hållbarhetsföreläsning så ger Isabelle McAllister fakta och exempel på hur omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden. I allt från hållbar konsumtion, teknikutveckling, tillverkningsindustrin till personliga mål och drivkrafter hittar vi verktyg och tankesätt som kan bidra till en mer hållbar värld. Isabelle skräddarsyr föreläsningen mot olika branscher men bottnar i klimatforskningen och använder praktiska exempel ur verkligheten. 
 
För vissa kunder kombinerar Isabelle föreläsning med en workshop. Föreläsningen blir en uppdaterad omvärldsanalys som sedan omsätts i konkreta idéer och förslag om hur just det specifika företaget eller organisationen kan ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete.

Skavank – Framtiden i våra händer

Hållbarhet handlar om att möta behoven för vår nuvarande generation samtidigt som vi försäkrar oss om att vi tillgodoser behoven hos de kommande generationerna. Hur vi arbetar, designar och skapar produkter behöver utgå från den premissen. I den här föreläsningen, baserat på Isabelle McAllisters bok ”Skavank”, tittar vi på konsumtionsvanor, massproduktion och historien bakom. Vilka är våra drivkrafter till att konsumera på det sättet vi gör? Föreläsningen handlar om hållbarhetskommunikation, konsumentbeteenden och hur man kan tänka annorlunda.

Föreläsningen går också att kombinera med en praktisk workshop, med just fokus på att laga och vårda.

Boka en inspirerande föreläsning med Isabelle McAllister hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Skavank | Framtiden i våra händer | Skala av och fylla på – Är ditt nuvarande liv egentligen det som du vill leva? | Teknik, trender och användare – när det omöjliga blir nya möjligheter |  En älskad yta med djup – så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend | Hem, hållbara hem! – om framtidens boende och samtidens utmaningar

Isabelle McAllister profilbild

Isabelle McAllister

Kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: