Isabelle McAllister bannerbild

Isabelle McAllister - Talare

Kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil

Isabelle McAllister är kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil som inriktar sig på hållbarhet inom förändringsprocesser, innovation och trender. Hon gav 2021 ut den uppmärksammade och omtyckta boken ”Skavank” om att laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta – hållbarhet ur ett produktperspektiv. Baserat på boken finns också en föreläsning på samma tema, om annorlunda affärsmodeller och företag som vågar tänka annorlunda.

Isabelle känner ni igen från program såsom Äntligen hemma, När & Fjärran, Maxat (med Erik Ekstrand), Sommartorpet, Fixa rummet och Maxat. Isabelle åkte 2017 till Bali med sin familj för två år av vidareutbildning och livsbejakande, en resa som bland annat tillförde en extra dimension kring hennes föreläsningar inom temat förändring i en föränderlig värld.

I podden Förnyarna delar Isabelle McAllister och Anna Branten med sig av tankar kring den nya värld vi är på väg in i. Hur kan vi leva och verka framöver med akut klimathot, AI, politiska svängningar och förändrade jobbmöjligheter?

Läs mer om Isabelles aktuella föreläsningar:

Skavank – Framtiden i våra händer 

Hållbarhet handlar om att möta behoven för vår nuvarande generation samtidigt som vi försäkrar oss om att vi tillgodoser behoven hos de kommande generationerna. Hur vi arbetar, designar och skapar produkter behöver utgå från den premissen. I den här föreläsningen, baserat på Isabelle McAllisters bok ”Skavank”, tittar vi på konsumtionsvanor, massproduktion och historien bakom. Vilka är våra drivkrafter till att konsumera på det sättet vi gör? Föreläsningen handlar om hållbarhetskommunikation, konsumentbeteenden och hur man kan tänka annorlunda.

Föreläsningen går också att kombinera med en praktisk workshop, med just fokus på att laga och vårda.

En föränderlig värld – business as UNusual

En trendföreläsning om förändring i en föränderlig värld. Klimatkris, teknikutveckling, virushot och en politisk rörelse som är svår att förutspå. Att utvecklas är inget nytt men aldrig tidigare har det skett med så sådana stormkliv. Vilka företag tar sig an utmaningarna på ett innovativt sätt och vilka är det som missar bollen? Är det inte dags att tänka kring de mål vi sätter och vad vi egentligen värdesätter? Hur kan vi som företag och individer bli hållbara på flera olika sätt?

Skala av och fylla på – Är ditt nuvarande liv egentligen det som du vill leva?

Två års livsomställning på Bali i Indonesien bar med sig nya perspektiv hur både livet ska levas men också i relationen till hur vi gör saker här hemma. Det är faktiskt inte nödvändigt att flytta till en ö på andra sidan världen för att få förändring men hur vågar man egentligen ta steget och vad bör man tänka på? Isabelle delar med sig av sin både inre och yttre resa på ett roligt och personligt sätt.

Teknik, trender och användare – när det omöjliga blir nya möjligheter

Twitter väljer president, 3D-skrivaren gör antibiotika och du swishar en tia för fikat. Dagens teknikutveckling är snabb och öppnar upp möjligheter som vi för tio år sedan knappt kunde föreställa oss. För att vara öppna för alla förändringar, och kunna tillgodose kundernas nya behov, behöver nästan alla företag vara både flexibla och kreativa. Men hur? Vilka verksamheter lyckas bra och varför? Vad finns det för roliga koncept att inspireras och lära av? Hur ser trenderna ut i världen och vad snackas det om på forskningsavdelningarna just nu? En omvärldsbevakande, inspirerande och upplysande föreläsning om modern vardagsteknik och de som gör allting möjligt: Användarna.

En älskad yta med djup – så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend

Vi svenskar renoverar mest i världen. Det handlar såklart om att vi har råd, vi kan helt enkelt renovera mer än många. Men varför gör vi det? Är det bara ett uttryck för ytlighet och tävling med grannarna? Eller handlar det kanske om att vi spenderar rekordmycket tid hemma? Vårt klimat gör innemiljön viktig. Våra hem är inte bara ett ställe där vi sover och byter kallingar, det är den plats där vi lever våra liv. Och då vill vi ju trivas där. Men att byta kök, badrum eller möblemang så fort andan faller på tär på både plånbok och miljö. Här delar därför Isabelle McAllister med sig av sina bästa tips på återbruk och smarta lösningar – men också massor av inspiration och nya trender. Målet är ett personligt och miljömässigt hållbart hem som får hela familjen att trivas. Och som inte kostar skjortan.

Hem, hållbara hem! – om framtidens boende och samtidens utmaningar

Solcellsförsörjda bostadsområden, skyskrapor i trä och konstgjorda skogar, kontoret på fickan och intelligenta hus – hur ser trenderna ut för det moderna boendet och framtidens arbetsplatser? Och hur förhåller vi oss till en värld där klimathot, digital utveckling och urbanisering rusar på i nästan samma takt? Det moderna samhällets fysiska utformning påverkar alla oss som är en del av det, och förändrar hur vi lever, bor och arbetar. I den här föreläsningen gläntar vi tillsammans på dörren till framtidens hållbara hem. Inspireras av arkitektur- och inredningstendenser från hela världen och lär dig mer om vad som väntar – och om det som händer just nu!

Populära rubriker: Skavank - Framtiden i våra händer | En föränderlig värld – business as UNusual | Skala av och fylla på – Är ditt nuvarande liv egentligen det som du vill leva? | Teknik, trender och användare – när det omöjliga blir nya möjligheter |  En älskad yta med djup – så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend | Hem, hållbara hem! – om framtidens boende och samtidens utmaningar

Isabelle McAllister profilbild

Isabelle McAllister

Kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: