Timbuktu - Foto: Jonathan Perlmann

Jason Diakité - Talare

Hip hop-artist, författare

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är Sveriges största hiphopartist genom tiderna. Hans första singel släpptes 1996 och sedan dess har han jobbat mycket som soloartist, men också i diverse andra konstellationer, bl a med funkbandet Damn! som han turnerat med i över 10 år. Som soloartist har han släppt åtta album och ett stort antal singlar, varav många har letat sig upp till försäljningslistans första plats. Han har tilldelades flera Guldskivor och Platinasinglar. 2021 valdes han in i Swedish Music Hall of Fame.

Jason har haft radioprogram, varit programledare, sommarpratat och tävlat i På Spåret. Han var 2011 med i den andra upplagan av ”Så mycket bättre”. 2016 släppte han sin debutbok, den omskrivna och prisade familjebiografin ”En droppe midnatt”. Boken är en släktkrönika om Jasons sökande efter sina rötter – ett sökande som tar oss från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. En berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet.

Boken gjordes 2017 till en liveföreställning som spelats både i Sverige och utomlands för fulla hus.

Som den fantastiska ordkonstnär han är har han även tilldelats ett nordiskt språkpris och varit värd för Musikhjälpen och ett flertal radioprogram på Sveriges Radio.

Jason släppte i augusti 2021 det efterlängtade nya albumet ”Du gamla, Du nya”. Han är också aktuell som deltagare i ”På Spåret” 2021 ihop med krögaren Marcus Samuelsson.

Jason Diakité föreläser om sina tankar och erfarenheter om mänsklig dumhet och altruismens kraft.

”Alla kan inte behandlas lika. Alla borde behandlas olika. Som dom vill och behöver bli behandlade. Det är inte det vi tror är våra olikheter som betyder något.”

Boka en inspirerande föreläsning med Jason Diakité hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: (O)lika möjligheter

Timbuktu profilbild. Foto: Jonathan Perlmann

Jason Diakité

Hip hop-artist, författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: