Sofia Rasmussen bannerbild

Sofia Rasmussen

VD, Omvärlds- och trendanalytiker, föreläsare, moderator och författare

Sofia Rasmussen är omvärlds- och trendanalytiker, föreläsare, moderator, författare och utsedd av Veckans Affärer till en av Sveriges 101 supertalanger år 2019. Hon föreläser årligen för tusentals ledare och medarbetare om framtidens arbetsliv, den unga generationens värderingar och livsstilar, hur ledarskapet och medarbetarskapet påverkas av pandemin och hur distansarbetet ställer nya krav på framtidens ledare. Sofia Rasmussen föreläser också om jämställdhet i arbetslivet och om att vara värderingsstyrd i praktiken.

Som omvärlds- och trendanalytiker och med sin långa erfarenhet av att genomföra arbetsmarknadsundersökningar har hon en gedigen kunskapsbas att gräva ur. Genom att tydligt konceptualisera omvärldsförändringar, måla upp relevanta trender och på djupet resonera kring vad människors förändrade beteenden och livsstilar betyder för vårt sätt att leva, arbeta och leda lockas åhöraren till att tänka i nya banor, ifrågasätta invanda sanningar och visionera om framtiden. Föreläsningarna skräddarsys efter kundens specifika behov. Ibland är det praktiska råd och konkreta verktygslådor som kunden efterfrågar. I andra fall efterfrågas inspiration på ett mer visionärt plan – då är fokus på de stora omvärldstrenderna och hur vi kan förbereda oss för en oviss framtid. Ofta är det en kombination av perspektiven som varvas i Sofias föreläsningar.

Sofia är också en uppskattad och entusiasmerande moderator och programledare till både fysiska seminarier, kick-offer och medarbetardagar såväl som till livesända shower, paneldiskussioner och event, ibland även till förinspelade program och mer manusbundna produktioner. Att vara förberedd och påläst är en självklarhet för Sofia och hon ser alltid till att noggrant förvissa sig om kundens förväntningar och behov, stämma av regelbundet och i god tid höra av sig till alla som är involverade och t.ex. behöver förintervjuas.

Det som förenar alla recensioner, omdömen och spontana återkopplingar som Sofia tagit emot från åhörare över åren är att hon är proffsig, lyhörd och förtroendeingivande och att hon håller en genomgående hög energinivå. Att hon levererar insikter med trygghet, är en skicklig retoriker och ett fullblodsproffs på scen samt att det att hon erbjuder nya, utmanande och inspirerande perspektiv på frågor som är relevanta för många i vardagen.

Sofia har en Magisterexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet. Hon har erfarenhet av arbete med kvinnors mänskliga rättigheter inom UNIFEM:s regionala kontor för Öst- och Centraleuropa samt av ett anti-trafficking projekt i Vietnam. Innan hon startade analysbolaget Rasmussen Analys arbetade hon i sju år på Kairos Future. Sofia är tillsammans med Viktoria Höglund även författare till boken ”Från Jobbdröm till Drömjobb – Dags att ta steget?” En bok om varför självförverkligande genom jobbet har blivit så avgörande för så många svenskar och vad är det som, trots detta, gör att så många inte har sitt drömjobb.

Populära rubriker: Så blir vi attraktiva arbetsgivare för morgondagens talanger | Konsten att leda och engagera medarbetare i tider av distansarbete | Morgondagens ledarskap och arbetsliv – de viktigaste omvärldstrenderna som formar framtiden | Framtidssäkra ledarskapet – en guide till framtidens attraktiva ledarskap | Konsten att leda dig själv i en turbulent värld | Generation Z – så vill de leva och så formar de framtiden

Sofia Rasmussen profilbild

Sofia Rasmussen

VD, Omvärlds- och trendanalytiker, föreläsare, moderator och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen:

Ledarskap | Mångfald/Inkludering | Motivation/inspiration | Omvärld/framtid