Helene Lidström och Nina Spegel

Resan mot det nya arbetslivet – Frukostseminarium med Heléne Lidström

Heléne Lidström höll ett mycket uppskattat digitalt frukostseminarium ihop med oss på MySpeaker 3 juni 2021. Helénes ämne och expertis, framtidens arbetsplats, är högaktuellt och något som diskuteras i många organisationer just nu.

Hur blir det när saker blir lite mer ”som vanligt” igen? Vad säger forskningen om hur vi ska jobba på bästa sätt? Heléne delade i föreläsningen med sig av sina kunskaper med både konkreta verktyg och spaningar in i framtiden.

Heléne har arbetat med ledarskap, kommunikation och organisation i över 20 år i flera olika stora företag, som Finnair och Microsoft. Hon ger en helhetsbild av arbete som begrepp och pratar om förändringen i alla nivåer. Vad innebär modeord som självledarskap och hybrid-arbete egentligen?

Heléne förändrar i sin föreläsning vår syn på de traditionella arbetsplatserna och arbetssätten, med ledord som kreativitet, innovation, tillit och flexibilitet. De förändringar som vi nu diskuterar påverkar samhället på alla nivåer, arbetsgivare och individer. Hon presenterar på ett inspirerande sätt nya lösningar och visar hur du kan uppnå bättre resultat i både ledarskapet och organisationen, och kopplar ihop begrepp som design, tillit, ledarskap och företagskultur.

I frukostföreläsningen använde hon tre personas för att exemplifiera de olika vanliga arbetssätten – Kontor-Kim, Hybrid-Helena och Distans-Doris. Genom de tre diskuterade hon människan, platsen och tekniken. Och konstaterade att tydlighet, tillit och trygghet blir helt avgörande för att lyckas med det här nya bygget. Vi måste förstå hur vårt uppdrag ser ut, vi måste ha teknik som stöttning och vi måste som individer själva kunna utvecklas.

Är det här frågor som ni diskuterar även i er organisation?

Läs mer och gör en förfrågan på Heléne Lidström här. 

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!