Emma Frans bannerbild

Emma Frans - Talare

Författare, forskare och folkbildare

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi och forskare vid Karolinska Institutet. Hon arbetar med vetenskapskommunikation och har fått såväl Stora journalistpriset som utmärkelsen Årets folkbildare. Hon har tidigare forskat vid University of Oxford, och är vetenskapsjournalist i Svenska Dagbladet. Emma syns och hörs ofta i TV och radio, kanske mer än någonsin under 2020.

Emma Frans har många års erfarenhet av att utföra och granska vetenskapliga studier och undervisar i vetenskaplig metodik. Hon har skrivit flera böcker, bland annat boken ”Alla tvättar händerna” (2021), där hon i en dagboksliknande format skriver om corona-pandemin och hur hon hamnade i centrum för en allt hätskare debatt. Boken är en kombination av en personlig berättelse, folkbildning och dokumentation från 2020, och precis som i sina föreläsningar blandar Emma mästerligt humor med fakta.

År 2017 gav Emma Frans ut boken ”Larmrapporten – att skilja vetenskap från trams”, som på ett pedagogiskt sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen. Samma år fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare 2017. I uppföljaren ”Sant, falskt eller mittemellan?” (2018) redogör hon för vetenskapliga svar på både stora och små frågor om allt från hälsa till kärlek; som vanligt underhållande men ändå pedagogisk och korrekt.

Emmas föreläsning ”Fakta och trams” handlar om hur vi kan förhålla oss till all den information som vi översköljs av på daglig basis. Hur ska vi i tider av ”alternativa fakta”, fejkade nyheter och allmän faktaresistens veta vad som är vetenskapligt och faktabaserat? Emma lyfter upp aktuella exempel, och berättar på ett humoristiskt sätt hur vi kan lära oss vetenskapligt tänkande, samtidigt som en hel del myter avslöjas.

Boka en inspirerande föreläsning med Emma Frans hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Så vaccinerar vi oss mot infodemin | Fakta eller trams – så påverkas vi att tro på det som inte är sant | Om vetenskapskommunikation

Emma Frans profilbild

Emma Frans

Författare, forskare och folkbildare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: