Hanna Gerdes bannerbild

Hanna Gerdes - Talare

Folkrättsjurist, författare & folkbildare

Vinnare av Diversity Index Awards 2018 och nominerad till Årets talare – Genombrott Kvinna 2019 på Talargalan.

Hanna Gerdes är folkrättsjuristen, författaren och folkbildaren som på kort tid blivit en eftertraktad föreläsare i hela landet.

Hanna har en unik förmåga att på ett underhållande och pedagogiskt sätt förklara när värdering blir diskriminering, vad det innebär att barnkonventionen nu blivit svensk lag och vad mänskliga rättigheter har med din verksamhet att göra. Hanna tar juridiken bortom krångliga paragrafer och är föreläsaren och moderatorn för allt som har med rättighetsfrågor att göra.

Hon har fortbildat drygt 20.000 chefer, medarbetare och förtroendevalda inom såväl privat och offentlig sektor. Hanna har skrivit flera böcker om mänskliga rättigheter, ickediskriminering och och demokratifrågor bland annat ”Barnets rätt – en bok om barnkonventionen”. Hanna har även bred erfarenhet av internationellt arbete och är van vid att föreläsa på både svenska och engelska.

Hanna Gerdes har tidigare arbetat som jurist Diskrimineringsombudsmannen, verksamhetsansvarig på Byrån mot Diskriminering, likabehandlingsstrateg på Försvarsmakten, utbildningschef på Fonden för mänskliga rättigheter och sakkunnig med ansvar för demokratifrågor på Rosenbad.

Boka en inspirerande föreläsning med Hanna Gerdes hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: När värdering blir diskriminering | Barnkonventionen har blivit lag - vad innebär det för din verksamhet? | Mänskliga rättigheter & Corona | MR & Digitalisering | Mänskliga rättigheter & Social hållbarhet i praktiken

Hanna Gerdes profilbild

Hanna Gerdes

Folkrättsjurist, författare & folkbildare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: