Hanna Gerdes bannerbild

Hanna Gerdes - Talare

Folkrättsjurist, författare & folkbildare

Hanna Gerdes är människorättsjuristen, författaren och folkbildaren som är en eftertraktad föreläsare och anlitad expert i hela landet. 2018 vann hon Diversity Index Awards.

Hanna har en unik förmåga att på ett underhållande och pedagogiskt sätt förklara innebörden av social hållbarhet i praktiken och hur mänskliga rättigheter kan implementeras i såväl näringslivet som offentlig verksamhet.

Genom konkreta vardagliga exempel tar Hanna juridiken bortom krångliga paragrafer och hjälper er att fokusera på nyckelfrågor för varje verksamhet. Exempel på områden inom vilka Hanna anlitas mycket är mänskliga rättigheter, social hållbarhet, diskrimineringsfrågor, inkluderande rekrytering och implementering av barnkonventionen i praktiken.

Drygt 20.000 chefer, medarbetare och förtroendevalda har utbildats av Hanna, inom såväl privat och offentlig sektor.

Hanna Gerdes har även skrivit sju böcker om mänskliga rättigheter, ickediskriminering och och demokratifrågor, bland annat ”Barnets rätt – en bok om barnkonventionen”, ”Demokratin behöver oss” och nyligen tre skrifter om funktionshinderperspektiv på Agenda 2030.

Hanna har även bred erfarenhet av internationellt arbete och är van vid att föreläsa på både svenska och engelska.

Några tidigare erfarenheter finns som jurist hos Diskrimineringsombudsmannen, verksamhetsansvarig på Byrån mot Diskriminering, likabehandlingsstrateg på Försvarsmakten, utbildningschef på Fonden för mänskliga rättigheter och sakkunnig med ansvar för demokratifrågor på Rosenbad.

Boka en inspirerande föreläsning med Hanna Gerdes hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: När värdering blir diskriminering | Barnkonventionen har blivit lag - vad innebär det för din verksamhet? | Mänskliga rättigheter & Corona | MR & Digitalisering | Mänskliga rättigheter & Social hållbarhet i praktiken

Hanna Gerdes profilbild

Hanna Gerdes

Folkrättsjurist, författare & folkbildare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: