Johan Norberg bannerbild

Johan Norberg - Talare

Keynote speaker

Vad är det du ser när du tittar på nyheterna? För många av oss är svaret kaos – en bekymrande mix av katastrofer och korruption, en våg av dåliga nyheter och kommande trender som hotar hela vår framtid. Vi vet att det inte är hela berättelsen. Vi behöver få hela bilden.

Johan Norberg är författare, idéhistoriker, dokumentärfilmare, och en ofta anlitad föreläsare. Han är specialiserad på de stora frågorna, från frihet och framsteg till entreprenörskap, globalisering och de gömda dikotomierna som formar vår värld.

Johan har skrivit över 20 böcker i ämnen som global ekonomi och populärvetenskap. Hans genombrott fick han med boken ”Till världskapitalismens försvar”, utgiven 2003 och översatt till fler än 25 språk. Johans bok Framsteg kom 2016 och blev vald till årets bok av bland andra The Economist. Han har gjort ett flertal dokumentärer och förekommer ofta i medier och press, också som uppskattad skribent.

När Coronavirusets bröt ut skrev han Viruset och världen – Ar det nu globaliseringen dör , som gavs ut som ljud- och ebok 2020. Hösten 2020 släpptes boken Öppen/Sluten, om hur människan skapar och förstör framsteg.

Johan Norberg är ansluten till tankesmedjan Cato Institute i Washington D.C. samt European Centre for International Political Economy i Bryssel.

Johan är passionerad, erfaren och uppmärksammad som föreläsare. Han har uppdrag från Stockholm till Sydney, från Buenos Aires till Peking och från Kairo till Capitol Hill. Han föreläser om frihet, framsteg, entreprenörskap, globala trender och globalisering. Det han blivit extra uppmärksammad för sin förmåga att göra komplexa idéer mer tillgängliga och för att utmana sin publik, med sitt skarptänkta sätt i en ständigt föränderlig värld.

Boka en inspirerande föreläsning med Johan Norberg hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Framsteg: 10 skäl till att se fram emot framtiden | Viruset och världen

Johan Norberg profilbild

Johan Norberg

Keynote speaker

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: