Mattias Beijmo bannerbild

Mattias Beijmo - Talare

Föreläsare, digitaliseringsexpert och författare

Mattias Beijmo är författare, digitaliseringsexpert och föreläsare med lång erfarenhet av att arbeta med data, dataanalys, digitalisering, demokrati och samhällsfrågor på högsta strategiska nivå i både Sverige och utomlands. Mattias har en examen i internationella relationer från Freie Universität i Berlin, och har jobbat med frågor om digital transformation hos både myndigheter och näringsliv i över 20 år.

Mattias riktar ljuset mot viktiga frågor om demokrati och våra digitala liv, och visar hur frågor om datahantering och säkerhet kan vara livsviktiga. Hans föreläsningar ger viktiga kunskaper om hur ni som företag och hur du som individ kan skapa ett mer hållbart digitalt liv, för när vi hela tiden är uppkopplade i både privatliv och arbetsliv lämnar vi också många spår och uppgifter om oss själva. Det sägs att data är den nya oljan, och det gör också att det är många som kommer vilja att kartlägga dig, dina behov och dina rörelsemönster bland mycket annat. Hur kan du göra för att behålla kontrollen kring din data och skydda den?

2018 kom Mattias Beijmos  bok ”De kan inte stoppa oss” på Volante förlag, en reportagebok om internet som verktyg för både frihet och förtryck. Mattias intervjuar, granskar och diskuterar i boken om digitala framtidsfrågor, om världspolitik och visar hur övervakningen av våra digitala liv kan få katastrofala konsekvenser. Vi måste få sätt att använda teknologin för att arbeta som ett verktyg för demokratin, inte tvärtom.

Boka Mattias Beijmo som föreläsare eller som en del i en panel och ta del av hans insikter, erfarenheter och skarpa analyser av den teknologiska utvecklingen och hur ni kan ligga steget före i framtidens digitala utveckling.

Boka en inspirerande föreläsning med Mattias Beijmo hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Det digitala uppvaknandet – sanningen om ditt uppkopplade liv | Allt du måste veta om data

Mattias Beijmo profilbild

Mattias Beijmo

Föreläsare, digitaliseringsexpert och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: