Olof Gränström bannerbild

Olof Gränström - Talare

Statsvetare & ekonom

Föreläsaren Olof Gränström är statsvetare och ekonom. Olofs mission i livet är att få människor att lära sig och förstå mer om världen vi lever i. Det är inte bristen på data som skapar missförstånd – det är vår begränsade kognitiva möjlighet att faktiskt förstå den. Men, vi har faktiskt kapaciteten att vara mer datadrivna och aktivera våra tankeprocesser. Vi behöver bara veta hur vi gör det.

Olof har jobbat nära författarna bakom omtalade och prisade böcker som ”Factfulness : tio knep som hjälper dig att förstå världen”. Olofs föreläsningar är baserade på fakta – inte rädsla eller förutfattade meningar. Han ger en startpunkt för att förstå världen, baserade på fakta och data.

Genom att titta in i mänsklighetens kollektiva minne genom sociala medier, har Olof jobbat för att försöka förstå våra fördomar, rädslor och vad brist på kunskap får för effekter när vi ska tolka världen runt omkring. Som senior advisor på Whispr Group har han jobbat med företag som Spotify, Adidas och Volswagen med just detta – att förstå skillnaden mellan kollektiva föreställningar och fakta.

I en värld med ”fake news” och beslut som ofta fattas på grund av osäkerhet, bidrar Olof Gränströms faktafyllda föreläsningar inte bara med ett uppfriskande perspektiv, de behövs verkligen. Som statsvetare, ekonom och lärare, kan han hjälpa dig att förstå världen vi lever i och människorna du gör affärer med, genom att förklara makrotrender och dramatiska, omvälvande händelser. Han kan helt enkelt hjälpa dig att undvika vanliga missuppfattningar och missförstånd, och samtidigt bli mer datadriven.

Olof Gränström har varit med på såväl nationell som internationell TV och har hållit föreläsningar i hela världen, från Kathmandu till Houston. Han är en karismatiskt och säker föreläsare, och utmanar sin publik. Han har alltid som mål att bidra med en klar och precis förståelse av vår ständigt föränderliga värld. Genom att använda historier, interaktiva visualiseringar och intressanta insikter talar Olof om ett antal olika ämnen inom global utveckling, hållbarhet och data-analys.

Ämnen:

  • Global och hållbar utveckling.
  • Hur Covid-19 har påverkat vår uppfattning av marknaden och industrin, sett genom linsen av social media.
  • Hur man blir mer datadriven i sina beslut, och hur man undviker fördomar och förutfattade meningar.
  • Vilken data kan utvinnas från social medier, och vad kan vi lära om mänskligt beteende genom att analysera dessa.

Boka en inspirerande föreläsning med Olof Gränström hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Global utveckling, och hållbar utveckling | Hur Covid-19 har påverkat vår uppfattning av marknaden och industrin, sett genom linsen av social media | En faktabaserad världsbild, vad styr våra beslut om klimatet fakta eller rädsla?

Olof Gränström profilbild

Olof Gränström

Statsvetare & ekonom

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: