Rösträtten, kampen och min feministiska mamma
Hennes mamma Gunhild Kyle föddes 1921 och blev Nordens första professor i kvinnohistoria. Vad är det och hur har det sett ut över tid? Hur såg livet ut för hennes feministiska mamma, hur var hennes resa och hur ser det ut när hon blir gammal. Vad möter hon i vården och hur ser kvinnokampen ut idag?
Vi får ta del av anekdoter och historier om hennes mamma och andra kvinnliga förebilder. Vad kan vi lära oss av historien och varför ska vi dra öronen åt oss när det talas om kvinnans väsen och dess natur?
Sissela berättar om erfarenheter och möten från sitt yrkesliv och om att ha en pionjär till mamma i en fartfylld, rolig och tankeväckande föreläsning.
Förlängt bästföredatum.
Hållbarhet är ordet för dagen, det gäller allt från ledarskap till avfallspåsar. Hållbart innebär också att något skall hålla i längden.Det kan man väl säga att Sissela Kyle har gjort.
I denna inspirerande föreläsning framförd med finess och den bitska humor som är Sissela Kyles signum, guidar Sissela oss genom de förändringar i attityder och beteenden hon mött under ett 40- årigt yrkesliv.
Genomgående finns humorn, men också engagemanget. Sissela berättar om hur det var att ha en pionjär till mamma: Gunhild Kyle var född 1921, forskare och Nordens första professor i kvinnohistoria. Hur såg livet ut för Sisselas feministiska mamma, hur var hennes resa i jämförelse med Sisselas egna?
De senaste åren har många förändringar skett och mycket av det som verkade helt omöjligt igår är idag det enda rimliga. I en fartfylld och humoristisk föreläsnings/föreställning, med många skratt men också stort allvar får vi följa Sissela genom anekdoter och betraktelser kring förändringar och att hålla i längden.