Sissela Kyle bannerbild

Sissela Kyle - Talare

Skådespelare, komiker och teaterchef

Sissela Kyle är en av Sveriges roligaste komiker och mest folkkära skådespelare. Hon har framträtt i mängder av roller på teaterscenen, på film, i radio och i TV i program som Parlamentet på TV4, SVT:s Enkelstöten och den uppmärksammade Fröken Frimans krig.

 

Sissela Kyle har tagit emot utmärkelser som exempelvis Kungens medalj, Povel Ramels Karamellodiktstipendie, Stora Retorikpriset och vunnit det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken hela fem gånger. Hon är en mycket uppskattad konferencier, komiker och föreläsare.

 

Urval av föreläsningar:

Rösträtten, kampen och min feministiska mamma

Det är 2021. Exakt hundra år sedan svenska kvinnor för första gången fick gå till valurnorna som myndiga medborgare. 100 år är både länge sedan och alldeles nyss beroende på hur man ser det. I denna upplysande föreläsning om kvinnans väg framåt mot självständighet, framförd med finess och den bitska humor som Sissela Kyle har som signum, tar hon oss igenom en lektion i kvinnohistoria.

Hennes mamma Gunhild Kyle föddes 1921 och blev Nordens första professor i kvinnohistoria. Vad är det och hur har det sett ut över tid? Hur såg livet ut för hennes feministiska mamma, hur var hennes resa och hur ser det ut när hon blir gammal. Vad möter hon i vården och hur ser kvinnokampen ut idag?

Vi får ta del av anekdoter och historier om hennes mamma och andra kvinnliga förebilder. Vad kan vi lära oss av historien och varför ska vi dra öronen åt oss när det talas om kvinnans väsen och dess natur?

Sissela berättar om erfarenheter och möten från sitt yrkesliv och om att ha en pionjär till mamma i en fartfylld, rolig och tankeväckande föreläsning.

 

Förlängt bästföredatum.

Hållbarhet är ordet för dagen, det gäller allt från ledarskap till avfallspåsar. Hållbart innebär också att något skall hålla i längden.Det kan man väl säga att Sissela Kyle har gjort.

I denna inspirerande föreläsning framförd med finess och den bitska humor som är Sissela Kyles signum, guidar Sissela oss genom de förändringar i attityder och beteenden hon mött under ett 40- årigt yrkesliv.

Genomgående finns humorn, men också engagemanget. Sissela berättar om hur det var att ha en pionjär till mamma: Gunhild Kyle var född 1921, forskare och Nordens första professor i kvinnohistoria. Hur såg livet ut för Sisselas feministiska mamma, hur var hennes resa i jämförelse med Sisselas egna?

De senaste åren har många förändringar skett och mycket av det som verkade helt omöjligt igår är idag det enda rimliga. I en fartfylld och humoristisk föreläsnings/föreställning, med många skratt men också stort allvar får vi följa Sissela genom anekdoter och betraktelser kring förändringar och att hålla i längden.

 

Boka en inspirerande föreläsning med Sissela Kyle hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Rösträtten, kampen och min feministiska mamma | Förlängt bästföredatum

Sissela Kyle profilbild 2

Sissela Kyle

Skådespelare, komiker och teaterchef

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: