Sissela Kyle bannerbild

Sissela Kyle - Talare

Skådespelare, komiker och teaterchef

Det är 2021. Exakt hundra år sedan svenska kvinnor för första gången fick gå till valurnorna som myndiga medborgare. 100 år är både länge sedan och alldeles nyss beroende på hur man ser det. I denna upplysande föreläsning om kvinnans väg framåt mot självständighet, framförd med finess och den bitska humor som Sissela Kyle har som signum, tar hon oss igenom en lektion i kvinnohistoria.

Hennes mamma Gunhild Kyle föddes 1921 och blev Nordens första professor i kvinnohistoria. Vad är det och hur har det sett ut över tid? Hur såg livet ut för hennes feministiska mamma, hur var hennes resa och hur ser det ut när hon blir gammal. Vad möter hon i vården och hur ser kvinnokampen ut idag?

Vi får ta del av anekdoter och historier om hennes mamma och andra kvinnliga förebilder. Vad kan vi lära oss av historien och varför ska vi dra öronen åt oss när det talas om kvinnans väsen och dess natur?

Sissela berättar om erfarenheter och möten från sitt yrkesliv och om att ha en pionjär till mamma i en fartfylld, rolig och tankeväckande föreläsning.

Sissela Kyle är en hyllad skådespelare som vi har sett i mängder av roller på teaterscenen, på film, i radio och i TV. Hon är också en mycket uppskattad konferencier och komiker – och föreläsare.

Boka en inspirerande föreläsning med Sissela Kyle hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Rösträtten, kampen och min feministiska mamma.

Sissela Kyle profilbild 2

Sissela Kyle

Skådespelare, komiker och teaterchef

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: