Renata Chlumska bannerbild

Renata Chlumska - Talare

Äventyrare & Föreläsare

Renata Chlumska är Sveriges främsta kvinnliga äventyrare med fantastiska prestationer som att paddla runt USA och bestiga ”Seven Summits” de högsta topparna i samtliga sju världsdelar. För att möjliggöra den typ av projekt lyfter Renata direkt människorna omkring henne, prestationen är hennes men utan teamet hade det inte varit möjligt. Det är exakt som på en arbetsplats, säger Renata, några är mera synliga och andra mindre. Om vi har rätt personer på rätt plats och får alla att känna och förstå att deras uppgift är oerhört viktig så har vi den största möjligheten att nå det övergripande målet. Resultatet beror på hur väl vi bygger teamet.

Renatas föreläsning är en mix av fantastiska berättelser från världar långt ifrån vår men ändå med möjlighet att koppla samman och dra paralleller med mera vardagliga utmaningar.

Även om platserna ligger långt borta ifrån en något mera ”vanlig” arbetsmiljö så är förberedelserna, genomförandet och utmaningarna närbesläktade med frågor på arbetsplatsen kring ledarskap, team och förändringsprocesser.

Renata Chlumska är en professionell äventyrare. Som den första svenska kvinnan besteg hon världens högsta berg, Mount Everest vid 25 års ålder, därefter cyklade hon hem till Sverige. Renata är egen företagare, nu med ett klädmärke för kvinnor. Hon arbetar med både längre utbildningar och inspirationsföreläsningar. Hon talar om sina äventyr och allt det ger, samt vad som krävs för att det ska vara möjligt att genomföra den typ av expeditioner; motivation, förändringsbenägenhet, målfokusering och riskvärdering. Äventyr av denna kaliber är omfattande projekt som involverar många människor, för att lyckas så krävs ett starkt och dedikerat team. Hur man leder projektet, bygger laget och leder sig själv, andra och sitt övergripande mål är därför naturliga delar i Renatas liv och föreläsningar.

Renata var baslägerchef för Göran Kropps expedition till Everest samt ansvarig för filmteamet fyra år innan hon själv besteg Mount Everest. Att bestiga ett berg är i många avseenden samma sak som att driva företag. Det handlar om visioner, mål, medel och att få rätt saker gjorda.. Risken är lite högre och viktigast av allt är attityden.

För närvarande så arbetar Renata på nästa projekt, att vara den första Svenska kvinnan som reser till månen och bestiger månens högsta berg Mons Huygens 5000 m högt.

Boka en inspirerande föreläsning med Renata Chlumska hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Motivation, målsättningar och kommunikation | Ledarskap, team och förändringsprocesser

Renata Chlumska profilbild

Renata Chlumska

Äventyrare & Föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: