Katarina Gospic bannerbild

Katarina Gospic

Hjärnforskare som jobbar med XR (=AI/VR/AR)

Katarina Gospic är utbildad fysiolog, läkare och disputerad vid Karolinska Institutet i Stockholm. En av Katarinas främsta styrkor handlar om att göra svåra saker enkla att förstå.

Som tjugonioåring sommarpratade hon i P1 och 2015 blev hon ett av de nya ansiktena som fick pryda ”Stockholm Hall of Fame” på Arlanda. Hon har fått utmärkelser som Mensapriset och blivit utnämnd till både Supertalang och Superkommunikatör. Katarina är entreprenör sedan många år tillbaka och jobbar nu med den senaste teknologin inom e-hälsa och property tech för XR-bolaget Spinview. Hon har skrivit sju populärvetenskapliga böcker och är en frekvent inbjuden hjärnexpert i media.

 

Från grottmänniska till avatar

Tänk om du öppnade din laptop och det stod ”ej uppdaterad på 40 000 år”. Det är så det är med vår hjärna, vi har samma hjärna idag som för 40 000 år sedan, samtidigt som den tekniska utvecklingen går i rasande fart vilket många börjat uppleva som en stress som aldrig tar slut. Men teknologi är inte dåligt om vi förstår var vi kommer ifrån och vart vi är på väg. Detta är grunden i ledarskap och förändringsarbete. Under denna föreläsning berättar Dr Gospic om varför det är så svårt att få till den omställning vi alla talar om, att primitiva hjärnimpulser hindrar oss från förändring och hur vår grottmänniska kan samexistera med den de superkrafter som framtidens teknologi har att erbjuda. Med skräckblandad förtjusning är detta en föreläsning som kommer att skaka om hela ditt tänk kring digitalisering och framtiden.

Hjärnbalans

Vi lever i en tid av informationsöverflöd och fler människor än någonsin har svårt att hantera detta liksom att många drabbas av stressrelaterade sjukdomar. Hur kommer det sig att vi mår så dåligt när vi har det så bra? Under denna föreläsning berättar Dr Gospic om konsekvenserna av dåliga ”digitala kalorier”, att hjärnan faktiskt kan gå sönder och hur vi ska tänka för att mota Olle i grind. Vi behöver inte jobba mer utan smartare. Hon förklarar varför vi gör saker fastän vi vet att de inte är bra, vad det är i dagens värld som gör oss olyckliga och hur vi på ett konkret sätt ska göra för att förändra beteende för att få hjärnan att må bra. Kort och gott – hur vi uppnår hjärnbalans!

Den beslutsfattande hjärnan

Vi och våra företag är resultatet av vårt beslutsfattande, trots detta har fler av oss bättre koll på hur en mobiltelefon fungerar än vår egen hjärna. Det är konstigt. Neuroledarskap handlar om hur vi kan förbättra vårt ledarskap genom att förstå hur hjärnan funkar. Under denna föreläsning pratar Dr Gospic om vilka krafter som styr beslutsfattande och vilken knapp du ska trycka på för att kontrollera människans primitiva impulser. Varför är vissa bra på allt medan andra stagnerar? Hon går in på hur vi kan underlätta för oss själva och andra, att bli den bästa versionen av sig själv och hur vi kittlar den inre motivationen. Vad vi ska tänka på för att få andra att jobba med oss och inte mot oss.

Populära rubriker: Från grottmänniska till avatar | Hjärnbalans | Den beslutsfattande hjärnan

Katarina Gospic profibild

Katarina Gospic

Hjärnforskare som jobbar med XR (=AI/VR/AR)

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen:

Företagande/entreprenörskap | Hälsa/välbefinnande | Kreativitet/innovation | Ledarskap | Miljö/Hållbarhet | Motivation/inspiration | Omvärld/framtid | Teknik/digitalisering