Katarina Gospic bannerbild

Katarina Gospic - Talare

Hjärnforskare som jobbar med XR (=AI/VR/AR)

Katarina Gospic är utbildad fysiolog, läkare och disputerad vid Karolinska Institutet i Stockholm. En av Katarinas främsta styrkor handlar om att göra svåra saker enkla att förstå.

Som tjugonioåring sommarpratade hon i P1 och 2015 blev hon ett av de nya ansiktena som fick pryda ”Stockholm Hall of Fame” på Arlanda. Hon har fått utmärkelser som Mensapriset och blivit utnämnd till både Supertalang och Superkommunikatör. Katarina Gospic är entreprenör sedan många år tillbaka och jobbar nu med den senaste teknologin inom e-hälsa och property tech för XR-bolaget Spinview. Hon har skrivit åtta populärvetenskapliga böcker och är en frekvent inbjuden hjärnexpert i media.

I sin aktuella bok ”Digital tsunami” tar Katarina med oss på en hisnande resa om hur den digitala revolutionen håller på att förändra såväl vår vardag som hela den värld vi lever i. I sin föreläsning som bygger på boken så berättar hon om hur data och teknologi idag används på mycket mer avancerade sätt än de flesta av oss vet om.

Visst finns det faror med den nya tekniken, men om vi blir kunnigare och mer medvetna om den kan vi använda den till att styra världen i en bättre riktning. Tänk dig att kunna förutse cancer innan ens tumören uppstått, förutspå en epidemi innan det blir en pandemi, se till att val blir rakt igenom demokratiska eller att använda specialutformade pedagogiska appar för barn som gör att de kan lära sig exempelvis språk och matematik både snabbare och bättre?

Aktuella föreläsningar:

Digital tsunami – en berättelse om kultur

Idag är din långsammaste dag. Digitaliseringsvågen svepte över världen och i ett ögonblick förändrades vårt sätt att leva och arbeta. Pandemin visade hur föränderlig människan är under press. När det värsta nu lagt sig börjar vi se ljuset i tunneln och den frågan alla ställer sig är hur vi nu ska fortsätta framåt. Det nya normala är ett ord på allas läppar. Kultur och värderingar är viktigare än någonsin och i synnerhet när företagen ska bli sin egen uppdaterade 2.0-version. Under denna föreläsning berättar Dr Katarina Gospic om hur hjärnan fungerar vid förändring, varför värderingar och kultur är det viktigaste vi har och hur ska kunna vara modiga när vi seglar på outforskade vatten. Har vi kunskap om hur hjärnan och ny teknologi fungerar kan vi nyttja kraften i vågen till vår fördel i syfte att främja samarbete, kreativitet och innovation.

Från grottmänniska till avatar

Tänk om du öppnade din laptop och det stod ”ej uppdaterad på 40 000 år”. Det är så det är med vår hjärna, vi har samma hjärna idag som för 40 000 år sedan, samtidigt som den tekniska utvecklingen går i rasande fart vilket många börjat uppleva som en stress som aldrig tar slut. Men teknologi är inte dåligt om vi förstår var vi kommer ifrån och vart vi är på väg. Detta är grunden i ledarskap och förändringsarbete. Under denna föreläsning berättar Dr Katarina Gospic om varför det är så svårt att få till den omställning vi alla talar om, att primitiva hjärnimpulser hindrar oss från förändring och hur vår grottmänniska kan samexistera med den de superkrafter som framtidens teknologi har att erbjuda. Med skräckblandad förtjusning är detta en föreläsning som kommer att skaka om hela ditt tänk kring digitalisering och framtiden.

Hjärnbalans

Vi lever i en tid av informationsöverflöd och fler människor än någonsin har svårt att hantera detta liksom att många drabbas av stressrelaterade sjukdomar. Hur kommer det sig att vi mår så dåligt när vi har det så bra? Under denna föreläsning berättar Dr Katarina Gospic om konsekvenserna av dåliga ”digitala kalorier”, att hjärnan faktiskt kan gå sönder och hur vi ska tänka för att mota Olle i grind. Vi behöver inte jobba mer utan smartare. Hon förklarar varför vi gör saker fastän vi vet att de inte är bra, vad det är i dagens värld som gör oss olyckliga och hur vi på ett konkret sätt ska göra för att förändra beteende för att få hjärnan att må bra. Kort och gott – hur vi uppnår hjärnbalans!

Den beslutsfattande hjärnan

Vi och våra företag är resultatet av vårt beslutsfattande, trots detta har fler av oss bättre koll på hur en mobiltelefon fungerar än vår egen hjärna. Det är konstigt. Neuroledarskap handlar om hur vi kan förbättra vårt ledarskap genom att förstå hur hjärnan funkar. Under denna föreläsning pratar Dr Katarina Gospic om vilka krafter som styr beslutsfattande och vilken knapp du ska trycka på för att kontrollera människans primitiva impulser. Varför är vissa bra på allt medan andra stagnerar? Hon går in på hur vi kan underlätta för oss själva och andra, att bli den bästa versionen av sig själv och hur vi kittlar den inre motivationen. Vad vi ska tänka på för att få andra att jobba med oss och inte mot oss.

Boka en inspirerande föreläsning med Katarina Gospic hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Från grottmänniska till avatar | Hjärnbalans | Den beslutsfattande hjärnan

Katarina Gospic profibild

Katarina Gospic

Hjärnforskare som jobbar med XR (=AI/VR/AR)

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: