Alexandra Stråberg föreläsning

Reflektioner från frukostföreläsningen med Alexandra Stråberg

Sverige är en liten öppen ekonomi. Allt som händer i omvärlden påverkar oss, men litenheten ger oss tid att reagera, inleder Alexandra Stråberg, Länsförsäkringars chefsekonom sin frukostföreläsning hos oss på MySpeaker.

Författare: Klaus Carlander, Senior Account Manager på MySpeaker 

Från Sverige ut i världen

Alexandra Stålbergs ordval att presentera sin första bild som makaber är välvald – Coronavirusets utveckling från februari till idag.

Vi har sett den många gånger, pilen som pekar upp mot himlen. Alla länder står på samma startlinje och ingen vet vem som vinner. Kan man vinna över ett annat land i kampen mot corona?

Den nationella stoltheten ”vi gör rätt, ni gör fel” har präglat inläggen ibland och krisen har fått gott om protektionistiska och populistiska drag. Alexandra Stråberg spänner sin föreläsning från detaljer som skadar ett covidinfekterat lands ekonomi till de stora makroekonomiska konsekvenserna i hela världen.

Det är svårt att se nyktert på Corona som en kris bland andra medan vi ligger i sjuksängen. Om tio år ser vi tillbaka och konstaterar att yrvakenheten fick oss att agera fel på många plan och att i dag hade vi agerat annorlunda.

Tills nästa oväntade kris kommer – och får oss ur fattning.

Min kollega Stefan Cardell presenterade MySpeaker efter föreläsningen. Den svenska verksamheten startades i början av mars, samtidigt som rese- och konferensbranschen kraschlandade. Men inget ont utan något gott. Vi kunde koncentrera oss på att bygga en stabil analog och digital bas att utgå från. Regeringen väntas ändra förbudet mot allmänna sammankomster från 50 till 500 under veckan och våra kunder ser fram emot att få träffas igen. Det gör vi också!

Tack Alexandra Stråberg för en fantastisk föreläsning.

Läs gärna mer om Alexandra här.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!