Linnea Claeson bannerbild

Linnéa Claeson - Talare

Aktivist, talare och f.d. handbollsproffs

Linnéa Claeson är människoaktivist, jurist och feminist. Hon är en talare med stor karisma som bjuder in till ett mänskligt och förtroendegivande samtal om civilkurage, jämlikhet, ledarskap och mänskliga rättigheter.

Det var genom instagramkontot Assholesonline som den breda allmänheten fick upp ögonen för Linnéa Claeson. Här belyste och diskuterade hon sexuella trakasserier och sexuellt våld med både humor och allvar. Den stora uppmärksamheten och det intresse som uppstod kring dessa frågor, och dessutom Linnéas sätt att bemöta dem, har varit en grund som hon använt för att opinionsbilda och engagera från.

I sina föreläsningar adresserar Linnéa ämnen som mod och medmänsklighet, hur vi kan öva på dessa saker för att bli bättre vänner, medarbetare, chefer och medmänniskor. För mod är karaktärsbyggande och smittar av sig. Hon visar att den minsta av goda gärningar kan betyda hela världen för någon. Att vi tillsammans kan skapa en värld som är lite snällare, klokare och modigare!

Linnéa Claeson är prisbelönt för sin aktivism och har skrivit över 70 kolumner i Aftonbladet. Hon har talat för såväl ledare i EU-kommissionen som för lokala föreningar och arbetsplatser. Hon är ett välbekant ansikte för många – från sina sociala medier, TV-framträdanden och som före detta handbollsproffs. Hon är ambassadör för den världsomspännande kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna samt medgrundare av organisationerna Refugee Relief och Omtanke Stockholm.

2018 mottog Linnéa priset som Årets jurist med motiveringen att hon har förmågan att göra komplicerade frågor förståeliga för allmänheten på ett pedagogiskt vis, en förmåga som även har belönat henne med Begriplighetspriset. Utöver detta har hon även toppat TCO:s lista över framtidens mäktigaste svensk samt mottagit Årets talare Hederspris på Talargalan. Det ska också nämnas att Linnéa Claeson har imponerande två VM-guld (2010 och 2012) i handboll.

Boka en inspirerande föreläsning med Linnéa Claeson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Civilkurage och medmänsklighet i en orolig tid

Linnea Claeson profilbild

Linnéa Claeson

Aktivist, talare och f.d. handbollsproffs

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: