Linnea Claeson bannerbild

Linnéa Claeson - Talare

Aktivist, talare och f.d. handbollsproffs

Linnéa Claeson är en prisbelönt aktivist, talare och f.d. handbollsproffs. Linnéa har länge engagerat sig för mänskliga rättigheter, men det var genom instagramkontot Assholesonline som den breda allmänheten fick upp ögonen för henne. Här belyser och diskuterar hon sexuella trakasserier online med både humor och allvar. Den stora uppmärksamheten och det intresse som uppstod kring dessa frågor, samt Linnéas sätt att bemöta dem, har hon allt sedan dess använt för att opinionsbilda och engagera kring frågor som civilkurage, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Linnéa har skrivit över 70 kolumner i Aftonbladet och talat för såväl ledare i EU-kommissionen som för lokala föreningar och arbetsplatser. Linnea har erfarenhet av vad det innebär och kostar att vara en ung och stark röst i dagens hårda medielandskap.

I sina föreläsningar talar Linnéa både kritiskt och tankeväckande om civilkurage, medmänsklighet och att stå upp för det man tror på. Hon belyser att även den minsta av goda gärningar kan betyda hela världen för någon. Att vi tillsammans kan skapa en värld som är lite snällare, klokare och modigare!

Linnéa är ambassadör för den världsomspännande kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna samt medgrundare av organisationerna Refugee Relief och Omtanke Stockholm. 2018 mottog Linnéa priset som Årets jurist med motiveringen att hon har förmågan att göra komplicerade frågor förståeliga för allmänheten på ett pedagogiskt vis. Utöver detta har hon även toppat TCO:s lista över framtidens mäktigaste svensk samt mottagit Årets talare Hederspris på Talargalan.

Boka en inspirerande föreläsning med Linnéa Claeson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Civilkurage och medmänsklighet i en orolig tid

Linnea Claeson profilbild

Linnéa Claeson

Aktivist, talare och f.d. handbollsproffs

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: