Isabelle McAllister blogg header

Hållbar livsstil kräver hållbart tänk – Isabelle McAllister

Idag släpper restriktionerna, och för att fira det hade vi Isabelle McAllister på besök för en frukostföreläsning om hållbarhet. Onekligen ett viktigt ämne, som inte tagit en paus, trots Corona. Att vi behöver ändra vårt sätt att konsumera och se på konsumtion var aktuellt innan pandemin, under pandemin och är lika aktuellt nu – efter pandemin.

Klimathotets siffror är dystra. Tyvärr, men så är det. Idag släpper vi ut så mycket som 8 ton (eller ja, nya siffror visar på 15 ton) koldioxid per år – per person. Egentligen behöver vi komma ner till 0,5, och för att lyckas med det behöver inte bara vi förändra vårt synsätt och konsumtion på individnivå: företag behöver göra detsamma. Och enligt Isabelle räcker det inte med att ha en hållbarhetschef eller en avdelning för miljöfrågor – för att skapa förändring behöver hållbarhet och klimattänk finnas i företagets DNA. Genomsyra allt och alla.

Hur kan företag jobba mer hållbart – alltså, konkret?

Skavank bokomslag

Ibland kan förändring också innebära en förändrad syn på saker och ting. Ett exempel som Isabelle trycker på är att gå från frågeställningen “Are we doing any harm?” till att istället tänka “Are we doing better?”. Hur kan ni som företag vara i konstant förändring till det bättre, både för er själva och klimatet? Det finns inte enkelt svar på den frågan. Men, att vara ödmjuk, transparent och öppensinnad kan dock ta en långt. Samarbeten och samverkan är också viktiga ingredienser för att hitta nya lösningar enligt Isabelle.


Framför allt är det inte fel att be om hjälp. Ett första steg mot att blir mer hållbar är att fråga sig just den frågan: “Hur kan vi bli mer hållbara?”. Som ett andra steg på vägen kan vi på MySpeaker erbjuda motivation med hjälp av Isabelle McAllister och hennes otroligt inspirerande sätt att prata om klimat- och miljöfrågor. Med ärlighet och en straight-forward-attityd tar hon tag i det jobbiga, läskiga, svåra och hoppfulla i klimatets alla utmaningar.

Vi hjälper att sätta igång!

Vill ni sätta igång med ert miljö- och hållbarhetsarbete? Vill ni boka Isabelle McAllister? Hör av er till oss så hjälper vi er. Vi samarbetar med massvis av spännande föreläsare och experter inom ämnet hållbarhet, allt från experter på skogsbruk till plast, biologisk mångfald och strategiska planer.

Live, hybrid eller varför inte – som klimatsmart digitalt.

Missa inte heller vår checklista för ett klimatsmart evenemang.

Här hittar du Isabelles länk-tips från föreläsningen.

 

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!