Andreas Piirimets bannerbild

Ta makten över din stress – Andreas Piirimets

Imorse, 11 november 2021, höll Andreas Piirimets en uppskattad frukostföreläsning för oss på MySpeaker. Andreas föreläser om stress och inledde träffsäkert med att ”problemet med stress är vi att sällan har tid att att adressera den”.

Trots att vi (alltför väl) vet de negativa effekterna av stress, bland annat högt blocktryck, minnesförluster, tinnitus magont, huvudont och kommunikationssvårigheter, så tar vi inte varningssignalerna på allvar förrän det är för sent. Med utgångspunkt i sin egen karriär och livshistoria berättar Andreas om hur han gick från att vara en superstressad effektivitetsmaskin – till att gå in i väggen.

Han liknar hjärnan och våra funktioner vid en fabrik och alla viktiga delar beskrivs med humoristisk skärpa, kortisol, amygdala och dopamin har alla roller att spela i hjärnfabriken.

Andreas går igenom praktiska verktyg för att öka den egna självkänslan och på det sättet bygga bort vissa av de mekanismer som orsakar stress. Vi får lära oss sätt att dundra in våra goda egenskaper i hjärnan och att hitta strategier för att hantera begrepp som ”multitasking”.

För även om en kattvideo kan vara himla gullig, så kan kostnaden att titta på den ibland vara högre än du tror… Bryter det ditt fokus kan resultatet vara rent utsagt kat(t)astrofalt. 

Genom att hushålla med vår energi, att rikta den åt rätt sätt, att fokusera på sömn och återhämtning och titt som tätt bara ställa oss och glo i tio minuter kan vi komma långt i vår stresshantering och jakt efter ett mer balanserat liv. 

Tusen tack till Andreas Piirimets för en inspirerande föreläsning med massor av praktiska tips. Och tack till publiken!

 

Är du nyfiken på att boka Andreas? Här kan du läsa mer om honom och göra en förfrågan.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!