Priserna

MySpeaker of the Year 2022

MySpeaker of the Year delas ut för första gången 2022. Priset är instiftat för att lyfta och prisa föreläsare och moderatorer inom olika områden som är särskilt aktuella just nu – för företag, organisationer, myndigheter, och för samhället i stort. Kategorierna som prisas i år är baserade på data från 2021 års förfrågningar och bokningar från talarbyrån MySpeaker. De talare och moderatorer som är nominerade är de som på olika sätt har bidragit till att få företag, organisationer och myndigheter att lyfta blicken, tänka större, testa nya idéer och utmana sig själva. 

Talarbranschen är i ständig förändring, inte bara det paradigmskifte digitaliseringen har fört med sig utan också vilka ämnen vi talar om och vem det är som står på scenen.

Talarbyrån MySpeakers ambition är att vara kreativa och innovativa. Att bidra med nya perspektiv och intryck, komma med idéer och förslag som lyfter event och skapar värde. Som talarbyrå har MySpeaker en unik möjlighet att blicka in företagens hjärta, och vara en partner i den utveckling som krävs för att hålla sig relevanta på en allt mer oförutsägbar marknad.

MySpeaker of the Year delas därför ut till de föreläsare och moderatorer inom de ämneskategorier som efterfrågas allra mest av kunder just nu, hållbarhet, det digitala arbetslivet, framtid, humor och programledaren. 

 

Mera om kategorierna:

Hållbarhet

Hållbarhet gick från att vara ett begrepp, en trend, ett sätt att bygga varumärke – till att bli någonting verkligt drastiskt. Inte någonting som diskuteras tystlåtet i maktens korridorer eller bara i initierade sammanhang – utan något som behövs ageras på. Inte sen – utan NU.  

Med den vikt och betydelse som hållbarhetsfrågorna har på vår samtid och vår framtid är det inte konstigt att det är ett av våra allra mest efterfrågade ämnen under 2021. Nominerade i kategorin är Johan Kuylenstierna, Rebecka Carlsson, Märtha Rehnberg, Parul Sharma och Isabelle MacAllister. 

Den framröstade vinnaren i kategorin är Parul Sharma, människorättsjurist, författare och hållbarhetsexpert. En stark röst som bidrar till att föra utvecklingen framåt mot en mera hållbar värld. 

Mänskliga rättigheter, antikorruption, miljö och klimat påverkas alla av varandra. Med Paruls holistiska perspektiv i frågorna jobbar hon med att sammanföra olika aktörer inom samhället så att vi kan nå större framgång.

Parul kommenterar: 

”Varje år är en ny chans att få med nya generationer in i hållbarhetsarbetet. Varje år är ett år för de mänskliga rättigheterna och klimatet. Men just i år är det väldigt angeläget att lyfta den enskilde individens kraft och förmåga att förändra. År 2022 är också året då vi presenteras med en EU lag för mänskliga rättigheter och företag- det är stort i min värld!”

Parul Sharma vinnarbild

 

Det digitala arbetslivet

Från att ha varit ett undantag, till att bli norm. Inställningen till hemarbete ändrades nästan över en natt. Digitaliseringen med allt vad den innebär har påverkat arbetslivet, vardagen, ledarskapet, teamkänslan och allting annat under lång tid, men pandemin ställde allting på sin spets. De nominerade talarna i denna kategori har på olika sätt gjort vår nya vardag mer begriplig och hanterbar. De nominerade är Sofia Rasmussen, Gustav Molnar, Heléne Lidström, Siri Wikander och Anders Hansen.

Den framröstade vinnaren i kategorin  i kategorin är Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare.

Anders har med sina böcker och föreläsningar bidragit till ett skifte i hur vi ser på vår hjärna, skärmtid och på vikten av fysisk aktivitet. Han omsätter forskning och kunskap om den mänskliga hjärnan till begriplig och handfast information och är en av vår tids stora folkbildare. 

Anders kommenterar:

“Vi tog sjumilakliv i vår digitala utveckling genom pandemin. Den digitala resan är den snabbaste resan människan har gjort någonsin gällande vårt beteende. Och då är det här inte i slutet på den utvecklingen – utan början. En tanke är att vi uppdaterar våra telefonen varje år, men vår hjärna har inte fått en uppdatering på 10 000 år. Hur vi går och hur vi gör måste grundas i vår biologi – och vi måste komma ihåg att vi är samma gamla människa med samma gamla behov.”  

 

Framtid

Så länge vi har vandrat på jorden så har vi människor velat titta bakom nästa krök och spana in i framtiden. Vi har spått i teblad, kaffesump, läst livslinjer och tittat på stjärnorna.

Hur kan vi mentalt förbereda oss för kommande förändringar? Vilka lärdomar kan vi dra från historien när vi blickar framåt? Vad är det som väntar oss i form av teknisk utveckling?
De nominerade i kategorin är Stefan Hyttfors, Nicholas Fernholm, Judith Wolst, Robin Teigland och Anssi Rantanen. 

Den framröstade vinnaren i kategorin är Judith Wolst, digital strateg, författare och entreprenör.

Judith bidrar med kunskapsökning inom alla de modeord och trender vi möter inom såväl hållbarhet som tech. Alltid med stor nyfikenhet och kunskap.

Judith kommenterar:

”Den tekniska utvecklingen går in i en ny fas och förändrar återigen spelreglerna för företag och samhället – nu med teknologier som AI, blockkedjor, 3D-printing och IoT i spetsen. Vad behöver vi veta för att stå rustade för framtiden?

Utvecklingen inom blockkedjor kopplat till hållbarhetsfrågan kommer vara otroligt spännande framöver.” 

 

Humor

Ett riktigt bra garv dröjer sig kvar länge. Det liksom sätter sig mitt i kroppen. Oavsett om du är en som fnissar, en som skriker av skratt eller bara någon som ler i m(j)ugg vid kaffemaskinen, så är det lätt att förstå varför humor har varit en av årets mest populära kategorier. Följande är de nominerade, David Batra, Al Pitcher, Tobias Persson, Marika Carlsson och Klas Hallberg. 

Den framröstade vinnaren i kategorin är Marika Carlsson, komiker.

Marika är alltid aktuell och ryggar inte för angelägna frågor. Frågor hon behandlar med både silkesvantar och hårdhandskar.

”Marika Carlsson är en intelligent komiker, underhåller med värme och finess. Fulländad med avväpnande stil, energi och en värme som känns. En smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag.”

 

Programledaren

Programledaren, moderatorn, konferenciern, samtalsledaren… Livräddaren på många event – digitalt, live, hybrid och allt däremellan. En bra moderator är väl förberedd, duktig på att lyssna och kan snabbt hantera alla de oväntade situationer som dyker upp under ett event. Detta gäller alla de nominerade i kategorin ”Programledaren”, Ellinor Persson, Anna Olin Kardell, Sabinije Von Gaffke, Sanna Balsvik och Niklas Källner. 

Vinnare:

Sabinije von Gaffke moderator, facilitator, programledare och entreprenör.

Sabinije von Gaffke moderator, facilitator, programledare och entreprenör. Uppskattad och prisad moderator med stor vana av TV, live, hybrid som helt digitala sändningar. Med en tydlig internationell touch och inriktning mot tech, hållbarhet och ledarskap leder Sabinije med stark närvaro, engagemang, karisma och proffsighet uppdrag i Norden som den internationella arenan.

”Sabinije är en förändringsledare och en kreativ visionär. Med sin kommunikation och storytelling skapar hon en dynamisk dialog bland såväl individer, ledare som företag inom alla olika sektorer och industrier.”

 

Publikens val

Sist men inte minst fanns en öppen kategori som är publikens val. Detta är en person som publiken har röstat fram som den som de vill prisa för insatser under 2021. Ett speciellt år, många har fått sätta sin förmåga på prov i sin arbetsvardag. Vinnaren i kategorin publikens val är en person som jobbat hårdare under 2021, som med sitt budskap har burit och stärkt människor, fått dem att orka, tända en gnista hopp när det har behövts som bäst. 

Den framröstade vinnaren i kategorin är Christina Stielli, Organisationsutvecklare, författare. 

Christina Stielli har genom sina föreläsningar, sin övertygelse och sin passion burit många av oss att orka och hålla ut genom krisen. Hennes budskap transformerades till konkret handling och till något att hålla sig i och ta fasta på för de som på olika sätt har jobbat hårt under 2021. Med stor humor och träffsäkerhet har hon nått ut, inte bara genom kameran, utan också i sina sociala medier och i sina böcker.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!