Marika Carlsson bannerbild. Foto: Peter Knutson

Marika Carlsson - Talare

Komiker, programledare, föreläsare och konferencier

Marika Carlsson är en ständigt aktuell komiker. Hon är smart, charmig och utmanande, men har alltid en fingertoppskänsla för sammanhanget och publiken.

Genom åren har Marika medverkat i ett flertal olika humorprogram, senast i ”Bäst i Test” SVT, men utöver detta har hon både programlett QX-Galan och senast Melodifestivalen 2019. Ni kan ha hört henne i radioprogrammet ”Marika i P4” där hon en längre tid hade en egen talkshow eller i hennes Sommarprat i P1. Sommaren 2018 medverkade hon i en av Sveriges största och mest folkkära show: Diggiloo, och turnerade Sverige runt. Hösten samma år kom hon ut med sin självbiografi ”Såna som du ska inte va här”, som vann ”Årets bok” på QX-galan 2019.

Marika Carlsson har två kritikerrosade soloshower bakom sig: senast ”Jag är Gud” som hade Sverigeturné 2016-2017 och innan dess ”En negers uppväxt” som hon turnerade med under åren 2010-2015. Den finns nu att streama på Netflix.

Marika är med sin humor, träffsäkerhet och trygghet på scen en fantastisk föreläsare.

Aktuella föreläsningar

Fördomsmedveten
I denna humoristiska föreläsning slussar Marika er igenom erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. Hon tar upp olikheter och skillnader inom allt från kultur, religion, kärlek och etnicitet.

Med hjälp av Marikas egna erfarenheter av rasism och homofobi så kommer hon ge er nya synvinklar och andra perspektiv. Hur gör man på en arbetsplats för att bättre kunna bemöta olika situationer och olikheter? Hur beter du dig utanför arbetsplatsen i hemmets lugna vrå?

  • Hur bemöter man andra och hur vill folk bli bemötta?
  • Hur fördomsfulla är vi?
  • Kan man sluta diskriminera andra?
  • Hur får man en accepterande arbetsmiljö?
Marika adopterades från Etiopien och kom till en religiös familj och blev en fanatisk pingstvän. Livet och kärleken gjorde senare att hon lämnade kyrkans värld. Ålder och erfarenhet har gjort henne självständig, stark, fri och ödmjuk. Marika utlovar en skrattgaranti i denna ärliga, varma och modiga föreläsning som handlar om fördomar, bemötande, respekt och framförallt – att våga vara sig själv!
”Ni slipper tråkiga diagram och listor på min föreläsning, allt jag kräver är er fulla uppmärksamhet” – Marika Carlsson
Är vi verkligen så öppensinnade som vi tror?

 

Hur blev det såhär?
En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är.

På ett underhållande och träffsäkert sätt tar Marika upp tunga ämnen som rasism och utanförskap. Utifrån sina egna erfarenheter får hon sin publik att reflektera, skratta och komma till nya insikter. Marika föddes i Etiopien, hamnade i Sverige och blev ståuppkomiker. Hennes livshistoria är en inspiration till att våga tänka nytt. Att se våra egna tillkortakommanden men också att våga reflektera över varför vi alltid säger nej till förändringar. Vad skulle hända om vi vågade säga ”ja” och lämnade vår comfort zone? Vi har alla ett förflutet med utmaningar och händelser som har påverkat en till den man är idag. Men hur medveten är man egentligen om ens egen utveckling från den man var till den man faktiskt vill bli? Marikas föreläsning är lustfylld, humoristisk, allvarlig men framförallt inspirerande om hennes egen historia men också om hur du kan skriva och ändra på din.

Säg ”JA”
Varför är det så svårt att säga ja till nya utmaningar? Instinkten är att säga nej, för att på så sätt skydda sig själv och andra. Kan man vända på den skutan och vad händer om man gör det? Det och mycket mer pratar Marika om i denna underhållande och lite annorlunda föreläsning.
”Tror du jag är en ja eller nej-sägare?” – frågar Marika
Kroppspråksföreläsningen
Föreläsning på ca 60 minuter om kroppsspråk med Marika Carlsson

Vårt kroppsspråk avslöjar vad vi egentligen tycker, tänker och känner. Kolla bara på barnen hur de kommunicerar med sina kroppar, sen när vi blir vuxna så är det som att vi glömmer bort att vi har ett kroppsspråk. Vad skickar du ut för signaler? Är du medveten om hur du går, sitter och rör dig? Vi går igenom vad vi säger med våra kroppar, hur vi kan tolka andra och vi kommer ha roligt under tiden! Dessutom hävdar Marika att ju mer du vet om ditt och andras kroppsspråk desto mer kan du manipulera din omgivning.

Här kan du läsa mer om Marika som moderator.

Populära rubriker: Fördomsmedveten | Kroppspråksföreläsningen | Hur blev det såhär? | Säg ”JA”

Marika Carlsson profilbild. Foto: Peter Knutson

Marika Carlsson

Komiker, programledare, föreläsare och konferencier

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: