Basejump Karina Hollekim

What can possibly go wrong – Karina Hollekim

MySpeakers Klaus Carlander har sett en föreläsning med Karina Hollekim, Keynote speaker och fd. base-jumper.

”What can possibly go wrong” – frågar sig Karina Hollekim i sin föreläsning som inletts med en film om ett hopp från en klippsats i tomma intet. Tja, exempelvis att fallskärmen inte öppnar sig… Ja, du gissar rätt. Det gjorde den inte.

Hon beskriver hur hennes sista desperata tankar var ”fixa det, fixa det” – innan allt blev svart. Fem år senare är hon tillbaka. Hon avslutar sin föreläsning med orden ”I choose my life”.

En äventyrare med utstrålning

Karina Hollekim är ett stort namn inom base jumping och uppenbart mycket driven. Det måste man vara för att överleva ett fall som hennes. Jag slås av hennes extrema professionalitet i föreläsningen.

Det kanske hänger ihop med att för att klara en så farligt vardag, måste man vara extremt väl förberedd, och det är Karina också i sin föreläsning. Dock kan det bli sterilt när varje mening är genomtänkt, varje rörelse är repeterat.

Ibland skryter talare med att inte ha manus, då blir man för bunden. Den som tror att manus hämmar spontaniteten har inte gjort sitt hemarbete. Spontaniteten och improvisationen kan släppas los när manuset sitter som en sten – som hos Karina Hollekim.

Den digitala föreläsningen har fått en uppsving under pandemin, vilket har öppnat för fler internationella bokningar från våra kunder. I det digitala formatet blir det både mer prisvärt och lättare rent logistiskt att använda en internationell talare.

Fråga oss på MySpeaker Sweden om vem passar er bäst.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!