Försäljning banner

Nytt år, nya (försäljnings)möjligheter

Nytt år, nya tag – nytt år, nya möjligheter – nu börjar vi om – nystart/omstart – det finns många metaforer och klyschor när det gäller ett nytt år. Det är tiden vi ska bli bättre, snabbare, gladare, starkare, piggare och nyttigare. 

Men om vi ska vara lite ärliga mot oss själva. Lite snällare mot oss själva – visst är det fortfarande svårt att kliva upp ur sängen när det är mörkt? Det är fortfarande kallt, fortfarande lite ruggigt, och de flesta känns trötta i kollektivtrafiken på väg till jobbet. Att hitta den där nyårsmotivationen kan vara svårt, och det är helt okej att erkänna det.

Tungt med försäljning under januari?

För dig som jobbar med försäljning kanske januari dessutom är extra tufft. Det kanske är svårt att få resultat, samtidigt som det också är svårt att hålla i orken att fortsätta kämpa på. När många privatpersoner och företag dessutom håller hårt i plånboken efter en utmanade höst kan det göra jobbet svårare. 

För att få en liten skjuts har vi samlat några tips från tre experter: Henrik Larsson Broman, forskare, säljexpert och trendanalytiker – Patrik Nordkvist, föreläsare inom ökad försäljning och tillväxt – samt Lisa Ekström, föreläsare med över tjugo års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice.

Vad säger experterna? Hur gör man för att få upp både motivation och försäljningssiffror under de tunga oxveckorna?


Några tips från experterna

Alla tre är överens om att årets första månader kan vara tuffa. Att vara lyhörd och leverera service samtidigt som resultat kan vara en svår formel. Därför kommer här några av deras bästa tips:

  1. ”Jag kan själv tycka att det är lite motigt att komma igång, så jag brukar låtsas som om jag är mitt i allting, och inte alls i en uppstart”, säger Lisa. Smidigt, det är bara att hoppa på tåget som fortfarande går helt enkelt.
  2. Henrik tipsar om att ”God förberedelse är nyckeln till framgång även i ett digitalt format”. Vi är många som fortfarande jobbar på distans – men ta dig tid till förberedelse, så kan mötena kännas mindre tunga.
  3. Om du känner dig ringrostig eller om självförtroendet har dalat under ledigheten kommer här (vår favorit) ett riktigt gott råd från Lisa: ”Tänk att du är bäst i världen! Det kan låta lite crazy, men det är ett tankesätt som väldigt ofta hjälper mig”.
  4. ”Påminn dig själv om tidigare prestationer, och att du faktiskt kan prestera bra”, säger Patrik. ”Ett gott råd är också att fokusera på de kunder och affärer som du trivs med och mår bra av”.
  5. ”Ha tålamod”, säger Henrik, ”det är inte bara för dig som verkligheten ser annorlunda ut, det gäller också köparen”.
  6. Patrik tipsar även om att låta dig inspireras av andra säljare: sök på Youtube, kika runt på LinkedIn eller andra sociala medier och ta del av andras historier och tricks. 


Avslutningsvis skulle vi vilja komma med ett tips: boka någon av dessa föreläsare till ditt företag för att få personlig pepp och vägledning inom just försäljning – antingen på plats eller digitalt! Det är bara att kontakta oss
 på MySpeaker, så syr vi ihop ett riktigt pepprally.

Kika in också på talarnas profiler för att läsa mer om respektive person:

Lisa Ekström
Patrik Nordkvist
Henrik Larsson-Broman

Här kan du fler föreläsare inom just försäljning och marknadsföring. 

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!