Nyheter internet bannerbild

Kraften i både och – Andreas Ekström

Andreas Ekström är en av våra mest förmedlade talare både i Sverige och utomlands, och här kommer han med en liten måndagshälsning. På fyra minuter hinner han prata om en dartpil, om klimatkrisen, om en professor, om sin kollega Elin, om begreppen information och kommunikation, och dessutom visa runt lite i sin hemmastudio. Men det är inga konstigheter, han pratar alltid fort.

Andreas berör i sin föreläsning ”Kraften i både och” våra digitala och kommunikativa grunder, hur det påverkar oss, vårt samhälle och vår demokrati.

Vad hände med vårt demokratiska internet?

Hur för vi debatten och samtalet? Vilka lyssnar vi på, och av vilken orsak? Internet skapar ett större, mer tillgängligt samtal. Men, det skapar också nya typer av auktoriteter där vem som helst kan vara en expert, även de som saknar relevant erfarenhet.

Som Andreas uttrycker det, ”debatten vulgariseras och lögnen vinner mark”. Egentligen handlar det om vilka grundregler vi sätter upp för internet, och hur vi ska förhålla oss till den informationskris som nu plågar oss?

Debatten om sociala medier blir ständigt mer politiskt och innefattar fler och fler aktörer. Hur hittar vi tillbaka till ett ärligt, mer jämlikt samtal? Finns det en återgång till det ”demokratiska internet” som vi skapade till en början?

Alla dessa frågor (och många, många fler) berör Andreas i sin föreläsning ”Kraften i både och”. En föreläsning som är relevant för alla typer av branscher, med frågeställningar och insikter som fastnar.

Andreas lägger löpande ut spännande filmer och information på sin LinkedIn. Kolla gärna in hans profil här.

Vill du veta mer om Andreas och boka en föreläsning? Kolla här.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!