Andreas Ekström TSC2021

Andreas Ekström - Talare

Journalist och författare

Andreas Ekström är en av våra skickligaste och mest anlitade föreläsare. Han talar om framtidsfrågor, mänskliga frågor – sådant som ofta också är digitala och tekniska frågor.

Men trots det talar Andreas sällan om teknik. Hans perspektiv är alltid riktat mot samhället och människorna. Andreas Ekström berör ämnen som organisationsutveckling, ledarskap, det nya sättet att arbeta, det nya sättet att kommunicera och vårt gemensamma samhälle.

I föreläsningen ”The Power of &”, som på svenska får namnet ”Kraften i både och”, går han till storms mot tankesätt som begränsar oss från att verkligen göra digital revolution – den stora omvälvning som Andreas är absolut ledande på att beskriva och förstå. För hur ska vi förstå 2020-talet rätt? Vad är det egentligen vi bråkar om? Vem vinner i vår polariserade värld?

Och framför allt: vilka frågor ska vi ställa för att få ut max av vår egen kapacitet? För att fortsätta att möta de krav som ställs på oss från omvärlden?

Hans föreläsning ”Sju sätt att äga världen”, på engelska ”Seven Ways to Own the World”, efterfrågas också ofta – den har framförts i nära trettio länder de senaste fyra åren, och modifieras ständigt. I föreläsningen beskriver Andreas digitaliseringens sju största utmaningar och konfliktområden. Han visar möjligheterna som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter. Andreas ger också ett välbehövligt perspektiv på frågan om internets vara i vårt allra innersta, både rent personligt och i vårt samhälle.

En av Andreas Ekströms främsta styrkor är att han är duktig på att lyssna och duktig på att förstå vår samtid. Lyhördheten och förmågan att översätta det till aktuella och engagerande föreläsningar är det som har gjort att hans TED Talk har nått miljonpublik. Det Andreas gör, är att han tar steget bortom inspiration och på det sättet startar processer hos dem som lyssnar.

Och just det, en sak till: För inte så länge sedan räddade fantastiska läkare Andreas liv genom en levertransplantation. Den som hör honom berätta om det – om dramatiken den där natten, om människorna han mötte, om mannen som dog och därmed räddade Andreas liv – kommer aldrig att glömma det.

I oktober 2022 kom Andreas Ekströms senaste bok ut, ”Bekvämlighetens tyranni– hur vi förlorade makten över vår tids stora revolution”. Boken beskrivs som en obekväm uppgörelse med vår digitala samtid. Det här är den avgörande berättelsen om hur vi förlorade makten över vår tids största revolution – men också början på motståndsrörelsen som tar oss mot en mindre bekväm, men mycket rimligare värld.

Anlita Andreas som moderator och programledare

Andreas Ekström arbetar också som moderator och programledare vid sällsynta tillfällen, då sammanhang och ämne är precis rätt. Han har stor vana av att genomföra intervjuer och seminarier på scen, framför allt med sin bakgrund som journalist.

Boka en inspirerande föreläsning med Andreas Ekström hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Sju sätt att äga världen | Att hitta – jakten på en ny lever | The Power of & – kraften i både och

Andreas Ekström profilbild

Andreas Ekström

Journalist och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: