Utbildning tillit

Att bygga tillit, förtroendefulla relationer samt effektivt och empatiskt samarbete

Elizabeth Kuylenstierna

Innehåll:

Tillit. Grunden till allt effektivt samarbete, alla goda relationer och all utveckling utanför varenda möjlig box och komfortzon. Motsatsen till rädslor, motstånd, undanhållande och småaktighet.

Varje organisations välmående går att mäta i hur öppna dess medarbetare är;  ju fler hemligheter och tystare kultur, desto sämre arbetsmiljö.

Vägen till en levande och välmående arbetsplats går via transparent och öppen kommunikation, att våga ta i de tuffa ämnena, ställa de utmanande frågorna.

Egentligen handlar tillit om livets alla relationer, så fort minst två människor har med varandra att göra uppstår frågor, utmaningar, farhågor, förväntningar och utvecklingsmöjligheter som går att lyfta eller inte. Det valet utgör hela kvaliteten på relationen.

Det här är inget nytt. Ändå spenderar vi åtskilliga timmar utan att bygga tillit, väljer den väg vi tror är enklast, säger en del men inte det viktigaste, håller tillbaka och skyller på att vi inte hinner, kan eller orkar när det egentligen handlar om att vi inte vill. Eller snarare inte törs.

Den här utbildningen handlar om att bygga tillit, förtroendefulla relationer samt effektivt och empatiskt samarbete.

 

Målgrupp:

Alla som jobbar på en arbetsplats, oavsett bransch, nivå, antal. Medarbetare, ledare, arbetsgrupper, företag, organisationer, offentlig sektor.

Mål:

Kunskap och kompetensutveckling inom tillit, grupputveckling, processer, samarbete. Praktisk träning, ökad medvetenhet och verktyg för att genomföra på egen hand efter utbildningen.

Upplägg och schema:

En förmiddag eller eftermiddag där det mixas sammanhang och teori med egen reflektion och praktiska övningar. Workshopen skräddarsys efter kundens behov och önskemål. Kan förlängas och fördjupas till en eller flera heldagar med uppföljningar.

 

 

Elizabeth Kuylenstierna profilbild

Varför ska du boka?

1. Tillitsfulla relationer är den största källan till upplevd arbetsglädje.
2. Samarbete och att kunna hantera utmaningar i relationer är det som avgör om en grupp utvecklas eller inte, där tillit spelar den viktigaste rollen.
3. I det moderna ledarskapet krävs att ledaren jobbar med sin tillit, till sej själv och andra.
4. De flesta säger att de litar på sin chef, medarbetare eller kollegor men ytterst få är så öppna och transparenta som de behöver vara för att på riktigt jobba utifrån tillit.

Är du intresserad av att veta mer? Hör av dig till oss! Vi svarar på din förfrågan så fort vi kan. 

Se även följande utbildningar: