William Spetz bannerbild

William Spetz - Talare

Skådespelare

William Spetz föddes i Umeå 1996 och slog igenom som 15-åring med sina humorsketcher på Youtube, där hans klipp har totalt över 42 000 000 visningar. 2016 programledde William Spetz finalen av att Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi – och blev därmed programmets yngste programledare genom tiderna. Senare samma år gjorde han succé med sin självbiografiska enmansföreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” som han spelade i Stockholm och runt om i landet över 65 gånger mellan 2016-2018. Föreställningen sändes på SVT 2019 och släpptes sedan även på Netflix.

William Spetz har medverkat i TV-serier som ”Störst av allt”, ”Filip och Mona”, ”Andra Åket” och ”Mäklarna” och 2020 gjorde han debut på Dramaten i föreställningen ”Liv Strömquist tänker på sig själv” av Ada Berger. Under 2022 fortsätter han spela ”Liv Strömquist” parallellt med ”Den yttersta minuten” av Dramatens konstnärlige ledare Mattias Andersson. Under året är det premiär för den nya egenskrivna föreställningen ”Hjälp mig inte” som handlar om en patient (Spetz) och en allmänläkare (Sven Björklund) som inleder en AW tillsammans på en stängd vårdcentral. Hösten 2022 är det biopremiär för Felix Herngrens nya film ”Dag för dag” där Spetz spelar en av rollerna och även ligger bakom story tillsammans med Martina Haag.

William Spetz har god erfarenhet som föreläsare och har varit verksam som konferencier och talare vid sidan om skådespeleriet i tio år.

Boka en inspirerande föreläsning med William Spetz hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Jag vet inte var jag vill komma, men…

William Spetz profilbild. Foto: Erik Simander

William Spetz

Skådespelare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: