Urban Björn bannerbild

Urban Björn - Talare

Ledarskapstränare, Mångfaldsexpert och Författare

Urban Björn är ekonom och var under drygt 15 år affärschef och SVP inom Investment och Corporate Banking. Han bytte spår och blev HR-chef, och senare Head of Diversity & Inclusion på en av Nordens största banker där han 2018 tränade över 1 000 chefer i inkluderande ledarskap. Sedan 2019 driver han egna företaget Business as Equals, som hjälper företag att få ut den fulla (affärs)potentialen genom jämställdhet, mångfald och inkludering.

Urban Björns föreläsningar och workshops innehåller studier, forskning och rapporter som blandas med praktiska övningar kring mångfald, normer, jämställdhet samt omedvetna fördomar och stereotyper. Urban visar med aktuella exempel och best practice hur företag och ledare behöver agera för att klara de ökade kraven från kunder, nuvarande och framtida medarbetare, ägare, intressenter och samhället i stort. Han hjälper till att bredda perspektivet, inte bara för ledningsgruppen utan för företaget i stort.

Urban Björn har också skrivit boken ”Business as equals” (Liber, 2020). Boken handlar om potentialen i en inkluderande kultur och ett inkluderande ledarskap. Den visar hur ett fokus på affärsnyttan kan fungera som motor i förändringsarbetet och hur företaget kan bli mer konkurrenskraftigt och framgångsrikt genom ökad mångfald och inkludering.

Boka en inspirerande föreläsning med Urban Björn hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Inkluderande ledarskap | Om du inte tar in jämställdhet, mångfald och inkludering i ditt ledarskap - kommer snart ingen vilja jobba eller göra affärer med dig | Business as equals

Urban Björn profilbild

Urban Björn

Ledarskapstränare, Mångfaldsexpert och Författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: