Torkild Sköld bannerbild

Torkild Sköld - Talare

Föreläsare, Civilekonom, Ykesofficer

Torkild Sköld vann pris som årets bästa nya föreläsare 2011. Nyligen blev han nominerad till stora talarpriset, utsedd till Platinum speaker.är dessutom listad som en av landets mest populära föreläsare under 2019.

Torkild föreläser om självledarskap och arbetsglädje och menar att oavsett om du arbetar som ledare för andra eller ej så är du alltid ansvarig ledare för ditt eget liv. Självledarskap enligt Torkild handlar om att leda sig själv och ta 100% ansvar för sig själv. Han anser att det finns ett direkt samband mellan eget ansvar och förändring likväl som det finns mellan tillfredställelse och resultat i så väl arbetsliv som privatliv.

Oavsett om du arbetar som egen företagare eller anställd är du alltid ledare i ditt eget liv. I denna position tar du dagligen beslut och utför handlingar som påverkar hur du utvecklar och förvaltar dig själv. Personligt ledarskap handlar om att du tar aktiva beslut, tar ansvar för dina handlingar och därmed påverkar resultatet av hur verkligheten kommer att se ut. Många gånger fokuserar ledarskapsutbildningar på att leda andra människor men det börjar alltid med förmågan att leda oss själva. Oavsett om vi är ledare för andra eller ej så är vi alltid ledare i vårt eget liv.

Torkild Sköld föreläser också om varför det är svårt att hitta mål och mening i livet om vi inte har tillit till oss själva och till varandra. Vad är det som gör att företag som har mål och visioner har så svårt för att uppnå den ibland? Torkild menar att utan tillit till oss själva och varandra i företag, kommer vi inte uppnå de resultat vi vill.

Föreläsningen om självledarskap handlar om att ”Vi är alla ledare i vårt eget liv”. I hans andra föreläsning om svårigheterna att hitta mål och mening så tar han det ett steg längre. Många tycker att tillit är viktigt men få kan beskriva vad det är. Att både kunna ge och känna tillit är nödvändigt för att må bra och prestera bra. Utan tillit till dig själv och andra kommer du aldrig nå de resultat du vill uppnå i ditt liv. Och det samma gäller för företag och organisationer. Med tillit till sig själva och andra kan såväl individer som företag och organisationer öka möjligheterna att nå sina resultat.

Människan letar ständigt efter mening och mål med livet. I jakten på detta är det lätt att glömma bort att leva i nuet. I denna föreläsningen ger Torkild enkla och konkreta verktyg att använda direkt för att träna sin inre tillit och därmed skapa nya framgångar och öka sitt välmående i så väl privatlivet som arbetslivet.

I föreläsningen belyser han viktiga komponenter som:

 • Inre och yttre kommunikation
 • Hur du slutar vara kontrollstyrd
 • Tillitsperspektiv för ökat välmående
 • Tillit är grunden för en bra självkänsla och bra självförtroende.
 • Tid är inte pengar, tid är din viktigaste valuta.

Torkild Sköld är en skicklig humoristisk inspiratör som drar stor publik på sina öppna föreläsningar runt om i Sverige. Torkilds föreläsningar får dig att tänka till och skratta för att kunna se verkligheten med nya ögon. Som civilekonom, yrkesofficer, utbildare och föreläsare har han arbetat med ledarskap i över 30 år både i Sverige och utomlands. Han presenterar sina Erfarenheter och sina sanningar på ett pedagogiskt sätt kombinerat med fängslande storytelling.

 • 40 års erfarenhet av att arbeta med och utbilda inom ledarskap
 • 10 års erfarenhet som officer i försvarsmakten
 • Utlandsarbete för Ving i olika ledarroller
 • Ledare i IT-branschen
 • Driver ledarskapsutbildningar sedan 2003
 • Civilekonom med fil.mag. i ekonomi
 • Fyra års studier vid militära högskolor
 • Pappa till tre döttrar

Boka en inspirerande föreläsning med Torkild Sköld hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Personligt ledarskap | Tillit för bättre resultat

Torkild Sköld profilbild

Torkild Sköld

Föreläsare, Civilekonom, Ykesofficer

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: