Tobias Karlsson bannerbild

Tobias Karlsson - Talare

Koreograf, dansare & författare

Dansaren och koreografen Tobias Karlsson känner vi kanske främst från de 20 säsonger han gjort av dansprogrammet ”Let´s Dance” i Sverige, Norge och Danmark. Där han fört fram stjärnor som Carola, Arja Saijonmaa, Tina Thörner, Magdalena Forsberg (bara för att nämna några) till oanade höjder. 

De senaste tio åren har han även inspirerat tiotusentals unga och vuxna med sin gripande och mycket uppskattade föreläsning om sin uppväxt, som var kantad av hemligheter och utanförskap. Men historien handlar inte bara om passionen för dans och dess konsekvenser…utan minst lika mycket om inkludering och hur lite det ibland krävs för att vi alla kan vara med och göra skillnad på riktigt.

 Tobias brinner för HBTQAI+ frågor och allas lika värde och vann 2020 både pris för ”Årets HBTQ person” och ”Årets bok” när han i sin debutbok ”Inte alltid en dans på rosor” naket och utelämnande berättade om sin HIV diagnos och på så sätt hjälpt till att avstigmatisera viruset och bevisa att man kan vända motgång till framgång. 

 I januari 2023 släppte Tobias Karlsson tillsammans med vår Skidskyttedrottning Magdalena Forsberg sin andra bok som heter ”Hitta motivationen – genom livets toppar och dalar”.  Här ger paret dig viktiga nycklar till hur du kan må bättre inom sex områden de hävdar ska vara i balans för att du ska bli ditt bästa jag.  Genom träning, kost, återhämtning, relationer, tankar och att vi har ett syfte i livet.  Tobias och Magda föreläser så klart även på ämnet ”Motivation”, både var och en för sig och tillsammans. 

För de som vill ge sin personal eller sitt event ett motivationspaket med extra allt, så finns det även en ”Motivationsshow” på ca 90 minuter med både föreläsningselement och underhållning i form av sång och dans, som är helt nytt och banbrytande på föreläsarscenen. 

 

Föreläsningar:

Inte alltid en dans på rosor

Tobias Karlsson föreläser om sitt liv, sin historia och delar med sig av sina erfarenheter om hur det är att känna utanförskap i skolan, ljuga för sig själv och inte passa in och om allas lika värde.

Han berättar om sin svåra tid med mobbing och homosexualitet och hur han äntligen fann sig själv, friheten och styrkan att aldrig ge upp något man älskar och fortsätta våga drömma.

Inspireras av hur Tobias Karlsson lever sin dröm – och hur du kan leva din!

Hitta Motivationen – genom livets toppar och dalar

Utifrån boken som Tobias skrivit tillsammans med Magdalena Forsberg får vi nycklar till hur vi kan må bättre och bli vårt allra bästa jag.

Tobias ger oss verktygen inom sex områden som han anser bör vara i balans för att man ska må bra. Genom träning, kost, återhämtning, relationer, tankar och att vi har ett syfte i livet. Vi får (bokstavligen) följa med på en resa genom livets toppar och dalar och lära oss hur vi ska tänka för att hitta motivationen i vardagen.

Du kan göra skillnad

Under parollen ”Du kan göra skillnad” är Tobias Karlsson ute på landets skolor och föreningar och pratar inkludering, allas lika värde och om att våga gå sin egen väg. Hur vi faktiskt kan uppnå våra drömmar trots att vi kommer från ett litet samhälle i landet som tex Bjuv, Arvidsjaur eller som i hans fall lilla Hallsberg.

Tobias tar oss med på en resa från en uppväxt kantad av utanförskap och hemligheter, men hur han med en hjälpande hand från EN person togs sig igenom det och kunde använda sina erfarenheter att gå bättre rustad för framtiden. Han har en unik förmåga att nå fram till barn och ungdomar och faktiskt göra skillnad på riktigt.

Boka en inspirerande föreläsning med Tobias Karlsson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker:  Inte alltid en dans på rosor | Hitta Motivationen - genom livets toppar och dalar | Du kan göra skillnad

Tobias Karlsson profilbild

Tobias Karlsson

Koreograf, dansare & författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: