Tobias Degsell bannerbild

Tobias Degsell - Talare

"Entreprenörd"

Tobias Degsell ser helheten genom detaljer, är duktig på att se mönster, och har gjort det till sin konst att kombinera kunskap till fascinerande nya insikter. Tobias gillar ord och kan förklara svåra saker på ett sätt som gör det lätt att förstå. Han skräddarsyr varje uppdrag efter kundens behov.

Tobias Degsell är en mycket inspirerande föreläsare, workshopledare och moderator. Som barn drömde Tobias om att bli professor i semitiska språk, men istället blev det studier bland annat nordiska språk. Innan han satsade på en forskarkarriär i svensk dialektologi fick han rådet av sin handledare att först se sig om i världen utanför universitets murar. Det äventyret ledde till rollen som curator på Nobelprismuseet, där han ägnade många åt att försöka förstå hur pristagarna gått tillväga för att förverkliga sina banbrytande idéer. 2016 lämnade han museet och grundade företaget Combiner. Idag hjälper han företag och organisationer över hela världen med att både tänka och agera nytt.

Det var inte bättre förr
Nej, det var inte bättre förr. Om vi jämför världen år 1901, året då det första Nobelpriset delades ut, med världen idag, så är världen idag helt klart mycket bättre. Det stämmer att den tekniska utvecklingen förändrar samhället i grunden, men själva tekniken utgör bara den ena sidan av myntet. Den andra sidan utgörs av människan. Människan och hennes kreativitet. När samhället förändras måste vi själva vara beredda att ändra oss själva. Att krampaktigt hålla sig fast i det gamla löser ingenting.

En komplex värld kräver nya organisationer
Det är dags att avliva myten om det kreativa, manliga geniet. Alla människor kan vara kreativa. Kreativiteten ligger inbäddad i vårt DNA. Men bara för att alla kan vara kreativa, så betyder det inte att alla är kreativa. Att tänka, och framförallt att agera nytt, innebär alltid viss risk, något de flesta helst undviker. Lyckligtvis går det här att träna upp. Ett visst mått av risktagande är en förutsättning för att ge möjlighet till en högre avkastning på sikt. Vi behöver fler människor, inte färre som vill och vågar använda sig av sin kreativitet. Vi behöver fler människor, och inte färre som vill och vågar vara med och skapa framtiden. Motsatsen till mångfald är enfald.

It takes a team to win
Ensam är inte stark. Det låter kanske som en kliché, men även om uttrycket är slitet så är det sant. Samarbete är A och O. Utan samarbete inga innovationer. Men för att ett samarbete ska bli bra krävs tillit. Tillit till varandra är inte bara viktigt i Nobelprissammanhang. Mönstret återfinns i en mängd sammanhang. Företaget Google kom till samma slutsats i ”Project Aristotle” – den enskilt viktigaste faktorn för framgång var tilliten till varandra.

Populära rubriker: Från ord till handling | Data - collaboration and it's contribution to success

Tobias Degsell profilbild

Tobias Degsell

"Entreprenörd"

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: