Therese Ljungkvist bannerbild

Therese Ljungkvist - Talare

Hälsovetare

Therese Ljungkvist har en kandidatexamen inom hälsovetenskap och stor kunskap inom ämnen som psykologi, stress, motivation och livsstilsfrågor. Hon har lång erfarenhet av förebyggande hälsoarbete på arbetsplatsen och att coacha medarbetare kring deras hälsa. I dag hjälper hon företag i deras hälso- och hållbarhetsarbete.

I dagens samhälle är sjuktalen höga och ohälsan utbredd, vilket delvis beror på att många behöver äta bättre och röra på sig mer. Samtidigt finns det en utbredd hälsomedvetenhet ute i landet – som ibland går till överdrift. Med teknikens hjälp mäter vi hur vi mår; antal steg, sömntimmar, kaloriförbrukning, puls. Men denna vetskap leder inte alltid till välmående och kan till och med vilseleda oss kring vår hälsa.

Therese Ljungkvist avdramatiserar ämnet och flyttar fokus från hälsa som prestation och optimering för att i stället prata om hur hanterbarhet och meningsfullhet kan bli en hjälpande hand i en stressfylld tillvaro.

Hon delar egna erfarenheter och kopplar på vetenskap för att ge svar på frågan hur vi finner hållbar hälsa och hur vi kan leva gott utan att slå knut på oss själva.

Våren 2019 vann Therese Ljungkvist Talarforum talang med sin föreläsning ”Hälsa – livsviktigt inte dödsallvarligt” i vilken hon tar upp hälsoämnet med en annorlunda vinkel och blandar fakta med igenkänningar från vardagslivet och en stor dos humor.

Boka en inspirerande föreläsning med Therese Ljungkvist hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Hälsa - livsviktigt inte dödsallvarligt | Stressa lugnt | Hållbar motivation | Inom kroppen och planetens gränser

Therese Ljungkvist profilbild

Therese Ljungkvist

Hälsovetare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: