Therese Albrechtson bannerbild

Therese Albrechtson - Talare

Föreläsare, Inspiratör, Keynote speaker & Entreprenör

Therese Albrechtson är inspiratören och föreläsaren som har gjort närmare 1000 scenframträdanden. Hennes föreläsningar förknippas med mycket energi och många tänkvärda tankar som gör att man som åhörare vill skapa förändring – På en gång! Therese står på flera föreläsningsben, men gemensamt för alla ämnen är att hon inte bara ger inspiration, mod och framtidstro, utan också konkreta verktyg.

Thereses föreläsningar handlar ofta om stress, press, psykisk ohälsa och ett hållbart liv. Therese föreläser också mycket om kvinnor i karriären, utbrändhet och jämställdhet. En av hennes aktuella föreläsningar är baserad på en del av hennes mycket mediauppmärksammade bok ”Dålig mamma…eller superkvinna?”. I september 2021 släpper Therese sin tredje bok, ”Fuck psykisk ohälsa – Vägen till ett bättre mående”. I den ger hon utifrån vetenskapen och sina egna erfarenheter konkreta verktyg för att hitta en mer balanserad tillvaro – bland annat i jobbet, hemmet, med träning, kost och mental träning.

Boken ”Fuck psykisk ohälsa – Vägen till bättre mående” släpptes 2021. Det är en bok om varför många mår dåligt, om med- och motgångar, psykiska plågor som ångest, depression och utmattning. Men också om hur du mår bättre och blir regissören i ditt eget liv. Therese Albrechtson ger även verktyg att gå från tanke till handling med små steg, för att leva mer hållbar. Hur du skapar en sund helhet av jobb, kost, motion, återhämtning, mental träning, självledarskap och relationer.

Therese Albrechtson har under många år även föreläst kring självledarskap, mod, attityd, positivt tänkande, att våga gå utanför komfortzonen och att våga. Dessutom har hon sin bakgrund inom entreprenörsvärlden. Hon startade tillsammans med en kollega utbildningen ”Academy of Excellence” som är baserat på tio tillväxtnycklar. Utifrån superentreprenörernas tips och experternas svar på vad som krävs för att få sitt bolag att växa så har Therese satt ihop en konkret föreläsning baserat på dessa tillväxtnycklar.

 

Exempel på föreläsningar och ämnen:

Stress och psykisk (o)hälsa – vägen till bättre mående

Vi är Europas mest stressade folk, ett av världens mest stillasittande och ensammaste folk. Det är bara några parametrar som bidrar till att stressrelaterade besvär, den psykiska ohälsan och sjukskrivningar ökar lavinartat. Dessutom ska vi försöka leva upp till den perfekta drömvärld som alla visar upp i sociala medier. Therese hjälper oss att fokusera på verktygen till ett aktivt och tränat självledarskap, där vi tränar vår inre motivation även när livet inte är på topp. En föreläsning som är blandat med humor och allvar, lättsamma och roliga storys i kombination med konkreta verktyg och inte minst hur du går från ord till handling för ett mer välmående liv. En föreläsning full av inspiration som du inte får missa

 

Hur får vi ihop livspusslet utan att bli utbrända?

Svenskarna är Europas mest stressade folk med att få ihop familjeliv och arbetsliv. Stress och utmattning ökar lavinartat och är ett stort problem i vårt samhälle. Det finns mycket vi själva kan göra för att må bättre. Men hur gör man och vilka verktyg kan man jobba med i vardagen?

 

Hur påverkas vi av det nya medielandskapet, den ständiga uppkopplingen och närvaron?

En föreläsning om hur vi kan hantera krav och förväntningar, den digitala närvaron och ständiga uppkopplingen. Våra hjärnor som aldrig får vila, livspusslet och vad som krävs för att må bra. Och vad som krävs för att förebygga istället för att behandla psykisk ohälsa, utbrändhet och stress. Det tjänar både företag, samhälle och inte minst den enskilda individen på.

 

Hur får du en hållbar livsstil och mer energi?

Ett tränat självledarskap och en inre trygghet är viktiga nycklar i en tid med ständig förändring, oro och osäkerhet. Om vi inte vågar förändra och ta makten över våra liv så kommer vi stå kvar på perrongen och ångra att vi levde mer utifrån andras krav och förväntningar än vad vi egentligen drömde om. En föreläsning full med energi och humor blandat med allvarliga känslosamma tankar i kombination med forskning/statistik gör denna föreläsning till ett måste för såväl personal, företagare, offentlig sektor som inom skolvärlden.

 

Mycket humor, entusiasm och energi kombinerat med konkreta verktyg gör Thereses föreläsningar enormt uppskattade.

 

Populära rubriker: Stress och psykisk (o)hälsa - vägen till bättre mående | Lyckas på jobbet, ha familj med hälsan i behåll? | Hållbar livsstil | F-ck psykisk ohälsa- hur skapar vi förändring? | Självledarskap | Våga vinna! | Livet 2.0 - Stressen, pressen och digitaliseringen | Nycklar för tillväxt

Therese Albrechtson ny profilbild

Therese Albrechtson

Föreläsare, Inspiratör, Keynote speaker & Entreprenör

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: