Simon Elvnäs bannerbild

Simon Elvnäs - Talare

Föreläsare, Författare, Doktorand KTH & Legitimerad Arbetsterapeut

Simon Elvnäs är leg. arbetsterapeut, doktorand vid KTH och har en magister i ergonomi samt är en populär föreläsare, både i Sverige och internationellt. Sedan 2010 driver han ett uppmärksammat forskningsprojekt som studerar det faktiska beteendet hos ledare och chefer. I forskningsstudien har hundratals ledare filmats, samtidigt som deras beteenden kartlagts. Målet med studien är att skapa och stötta hållbar och evidensbaserad beteendeutveckling i verksamheter och organisationer. Viktig kunskap som kan öka effekten av ledarskapet i linje med verksamhetens mål. Projektet har bland annat resulterat i boken ”Effektfull” (2017).

Med sin unika och interaktiva forskningsmetodik har Simon Elvnäs lyckats studera ledares agerande i många olika typer av verksamheter och situationer. Hans forskning visar att det är stor skillnad mellan vad chefer tror att de gör och vad de faktiskt gör. Chefer är inte medvetna om sitt eget agerande. Så vad gör då egentligen chefer den tid då de anser sig vara arbetsledande och vilken effekt har deras agerande på medarbetarna? Slutsatsen är att chefer inte gör vad de ska göra, vad de vill göra, eller ens vad de tror att de gör. I ”Effektfull” presenteras en ny modell för ett effektfullt ledarskap baserad på verksamhetens, medarbetarnas och ledarens faktiska behov. Ett medvetet ledarskap där ledaren i stället för att göra mer av allt, gör mindre men rätt.

Hur skapar du ett hållbart arbetsliv utifrån människans förutsättningar; såväl fysiologiska, psykologiska, kognitiva och sociala? För att det ett arbetsliv ska fungera optimalt behövs ett medvetet ledarskap, men också ett medvetet medarbetarskap. Vad är förutsättningarna för att prestera och vad motiverar oss att göra det? När mår vi som bäst och varför? Vilka knep kan vi ta till för att bli effektfulla – få mer gjort på kortare tid – istället för att endast springa snabbare och få mindre gjort på mycket tid?

Simon Elvnäs föreläser om vad det är som får medarbetare att vilja utföra sina arbetsuppgifter och göra det bra. Han förklarar att chefer och ledare måste lära sig skilja på vad som är effektivt och vad som ger effekt. Hans föreläsningar ger dig tillgång till unik forskning på ledares faktiska beteenden samt en ny verktygslåda för chefer och ledare som minskar variationen mellan formulerat uppdrag och utfört uppdrag.

Boka en inspirerande föreläsning med Simon Elvnäs hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Det effektfulla ledarskapet | 13 steg till det effektfulla ledarskapet

Simon Elvnäs profilbild

Simon Elvnäs

Föreläsare, Författare, Doktorand KTH & Legitimerad Arbetsterapeut

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: