Shima Niavarani bannerbild

Shima Niavarani  - Talare

Skådespelare, dramatiker, regissör, sångare och låtskrivare

Shima Niavarani är en svensk guldbaggenominerad skådespelare, dramatiker, regissör, sångare och låtskrivare. Hon har framträtt inom film, TV och teater i närmare 50 produktioner.

Shima Niavarani föddes i Irans huvudstad Teheran 1985, mitt under de irakiska bombningarna i Iran–Irak-kriget. Fyra år senare tvingades familjen fly via Turkiet och Schweiz. Innan flykten splittrades familjen för att slutligen återförenas på en flyktingförläggning i Jämtland. De bodde sedan en tid i Örnsköldsvik för att slutligen hamna i Upplands Väsby.

Skådespelaren, sångerskan/låtskrivaren och dramatikern Shima Niavarani har senaste åren synts på tv och film i produktioner som ”Boy Machine”, ”30 grader i februari”, ”Tusen år till Julafton”, ”Allt faller” och ”She’s wild again tonight” för vilken hon Guldbaggenominerades som Bästa Kvinnliga Skådespelerska. Slog igenom 19 år gammal och beskrevs som en modern renässansmänniska när hon gjorde den egna prisbelönta produktionen ”Autodidakt i en enmansakt” på Riksteatern. I den stod Niavarani själv för medverkan, scenografi, musik, kostym, ljussättning och regi.

Sedan dess har hon gjort över fyrtio scenuppsättningar bland annat på Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten. Shima har även satt upp den egna solomusikalen ”Shima Niavarani är en Übermensch” som sändes i SVT, för vilken hon också blivit den yngsta i att få Stockholms Stads Hederspris. Hon har varit värd för Sommar i P1, medverkat i ”Parlamentet” och gjort framförande i ”Allsång på Skansen”. Shima har även haft en egen talkshow på SVT för filmnördar, där hon intervjuade filmregissörer

Boka en inspirerande föreläsning med Shima Niavarani  hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker:

Bild Vara konserthus - Shima Niavarani

Shima Niavarani 

Skådespelare, dramatiker, regissör, sångare och låtskrivare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: