Robin Teigland bannerbild

Robin Teigland - Talare

Professor i digital transformation, entreprenör och föreläsare

Robin Teigland, professor i digital transformation vid Chalmers tekniska högskola och ledamot Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Robin har kallats Sveriges Start up professor och en av de mest inflytelserika kvinnorna inom teknologi. Just nu leder hon även det uppmärksammade Peniche Ocean Watch Initiative där cirkulär ekonomi, rena hav och digitalisering är navet för innovationer och ny sysselsättning.

Hur kan digitalisering bli ett verktyg för att skapa regional föryngring? Vad krävs för att överleva som företag, organisation och region i en tid av oöverträffad förändring? All ny teknik innebär nya förutsättningar och många möjligheter: Robin Teigland tar oss längst fram i den utvecklingen. Få har sådan energi på scenen som Robin Teigland. Hennes tankar är blixtsnabba, skarpa och alltid i framkant.

År 2017, 2018 och 2019 listade Veckans Affärer Robin Teigland som en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor inom teknik. År 2019 rankades hon även som en av Sveriges 100 bästa talare.

Som ”impact”-entreprenör arbetar hon för att utveckla en blå cirkulär ekonomi i Peniche, Portugal. Peniche Ocean Watch Initiative (POW) driver global bästa praxis för en blå cirkulär ekonomi, regional föryngring och innovation genom digitalisering och kunskapsdelning.

Innan Chalmers var hon professor i företagsekonomi med inriktning strategi och digitalisering vid Handelshögskolan i Stockholm. Robin är Handelshögskolans sjätte kvinnliga professor sedan grundandet 1909. Hon intervjuas ofta om sin forskning i svensk och internationell media och är en internationellt efterfrågad talare. Vid flera tillfällen har hon listats som en av Global Top 50 Business Professors på twitter.

Boka en inspirerande föreläsning med Robin Teigland hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Ett ekosystem med AI | Företagsstyrning och AI-ledarskap | Ledarskap i en värld av nätverk | Scenariotänkande – er karta till framtiden | Att driva cirkulär ekonomi | Ett hav av innovationsmöjligheter | Den digitala omvandlingen av samhället och framtidens arbetskraft

Robin Teigland profilbild

Robin Teigland

Professor i digital transformation, entreprenör och föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: