Richard Tellström bannerbild

Richard Tellström - Talare

Docent, författare och föreläsare

Richard Tellström är docent och föreläser om mattrender och matkultur, både i samtiden och rent historiskt. Richard jobbar både praktiskt med företag om matens bvetydelse och dessk kulturella perspektiv, utifrån ideal, värderingar och ideologier. Han är författare till två böcker ”Hunger och törst : svensk måltidshistoria från överlevnad till statusmarkör” och ”Från krog till krog : Svenskt uteätande under 700 år”.

Han är också som researcher och redaktör inom film och TV, och har tagit fram innehåll och manus till  TV-serierna ”Landet Brunsås” (2008-10) och ”Historieätarna” (2012-16), och TVs barnjulkalender ”Tusen år till julafton” (2015) samt i serien om emigranterna som blev svensk-amerikaner, ”Bye, Bye Sverige” (2017).

Inom filmmediet har han medverkat som historisk researcher och kulturhistorisk rådgivare för filmer som ”Den allvarsamma leken” (2016), ”Sameblod” (2017) och ”Unga Astrid” (2018). Richard var också med i Sveriges radios program ”Sommar i P1” som sommarpratare 2017.

Richard Tellström är lärare på etnologiska institutionen vid Stockholms universitet och forskar för närvarande om kulturella kostavvikelser och om svenskamerikanernas matminnen av sitt gamla hemland och om matkulturens relation till landskapskulturarvet. Han föreläser också på universitet om svensk matkultur, samtida mattrender och restauranghistoria

Han medverkar på kundevent, kickoffer och konferensdagar när en arrangör söker efter något som kan tala om ett ämne som berör alla som lyssnar, som maten och måltiden gör, och när man söker överraskande perspektiv på det förväntade. Richard Tellström har också hållit samman och modererat temadagar om mat, måltider och livsmedelsutveckling.

Boka en inspirerande föreläsning med Richard Tellström hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Matideal genom historien | Matens mervärden och trender inom mat och måltid | Svensk och nordisk matkultur

Richard Tellström profilbild

Richard Tellström

Docent, författare och föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: