Rebecka Carlsson bannerbild

Rebecka Carlsson - Talare

Hållbarhetsentreprenör

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör och författare.

Hon har medgrundat en handfull hållbarhetsföretag och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister, bland annat då Parisavtalet förhandlades fram. Rebecka är utbildad i exponentiella teknologier vid Singularity University på NASA och i socialt entreprenörskap vid Stanford Graduate School of Business, och är partner inom ARC – Arise Consulting och författare till böckerna Exponentiell klimatomställning och Sustainable Business Canvas.

Hållbarhet har bara börjat och de kommande 100 åren kommer motsvara 20 000 år av teknologisk utveckling. Vad kommer det innebära för er affärsutveckling?

Teknikutvecklingen och klimatomställningen är megatrender som kommer påverka näringslivet mer än någonting annat de kommande decennierna. Hur kan vi förstå vart olika teknologier är på väg och utifrån det fatta mer välgrundade beslut idag? Samtidigt som den teknologiska utvecklingen vänder upp och ner på de flesta affärsmodeller, blir hållbarhet en disruptiv kraft. På bara tre decennier ska världsekonomin bli helt klimatneutral, men vilka är affärsmöjligheterna?

I den här föreläsningen ger Rebecka Carlsson en crash-course i hållbar utveckling och de mer spännande affärsmöjligheterna som uppstår när klimatomställningen och exponentiella teknologier möts.

Som 20-åring hamnade Rebecka Carlsson i väpnade konflikter i norra Mali och fick upp ögonen för hur klimatförändringarna och mänsklighetens vällevnad hänger ihop. Rebecka hade 12 år senare, som entreprenör, medgrundat en handfull hållbarhetsstartups och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister, bl.a. under perioden då Parisavtalet förhandlades fram.

Rebecka är en av de få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar.

Rebecka är också en flitigt anlitad föreläsare/utbildare inom hållbarhet, affärsutveckling, framtidstrender, cirkulär ekonomi och exponentiella teknologier.

2018 rankades hon som nr 9 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger. Hon har utsetts till Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt, ett av Sveriges främsta stjärnskott av ELLE och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna. Hon var nominerad till MySpeaker of the Year 2022 i kategorin Hållbarhet.

Tidigare kunder, ett axplock:

Scania, HP, Cygate, ATEA, Volvo, Barilla, Sweco, MSC, MRF, Vattenfall, iZettle, SVT, Axfoundation, Beckmans, Stockholm Resilience Centre, KTH, Acando, IVL Svenska Miljöinstitutet, Zound Industries, Transformator Design, Fryshuset, Prime & United Minds, SIDA, Almi, PwC, Sustainergies, Women in Tech, Emerge (Belarus).

Boka en inspirerande föreläsning med Rebecka Carlsson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Exponentiell klimatomställning | Hållbarhet och Exponentiell tech

Rebecka Carlsson profilbild

Rebecka Carlsson

Hållbarhetsentreprenör

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: