Raymond Ahlgren bannerbild

Raymond Ahlgren - Talare

Föreläsare inom ledarskap och gruppsamarbete.

Raymond Ahlgren har under sina 15 år som föreläsare och coach inom ledarskap blivit ett ledande namn i sin genre i Sverige. Han hjälper företag och deras anställda att hitta glöden och drivet som med tiden tyvärr ofta mattas av. Raymond Ahlgren coachar ert företag till att skapa en lagkänsla bland medarbetarna och förser dem med nyttiga insikter och verktyg för att uppnå bästa möjliga resultat.

Raymond Ahlgren har efter sin långa erfarenhet insett att grunden till all personlig utveckling, framgång och lycka baseras på en enda sak, medvetenhet. Hans arbetssätt härstammar till stor del från ISA (Institute for Self Actualization) och Svenska Institutet för Sorgbearbetning där han erhållit certifiering för handledning.

Men Raymonds resa hit har inte varit lätt. Raymond är född i Chile men fick fly som ung pojke med sin lillebror eftersom han var gudson till Chiles störtade president Salvador Allende. Han förlorade sin lillasyster och sin far vid sex års ålder i tumultet av flykten. Flykten gick via Mexiko där han blev brutalt misshandlad av en sadistisk rektor och senare utsatt för övergrepp under nästan ett års tid. När han äntligen nådde Sverige upphörde inte eländet. Som nyanländ sjuåring blev han utsatt för mobbning, rasism och våld vilket sedan ledde honom tidigt in i missbruk och suicidala tankar.

Efter drygt 20 års alkohol-, cannabis- och tablettmissbruk och ett liv fyllt av arbete, stress och jakt på bekräftelse sålde han sitt företag, hus och bilar för att istället börja jobba på sig själv. Resultatet av det intensiva arbetet med sig själv ledde till att han slutade missbruka, blev kvitt sin stress och oro och blev den pappa som han alltid velat vara.

Raymond har han blivit ett ansikte utåt och förebild för rehabilitering, målmedvetenhet och självrannsakan. Han har vid två tillfällen fått äran att vara värd för “Sommar” i P1″ (2001 samt 2008), blivit porträtterad i dokumentärfilmen i SVT:s “I faderns fotspår” och skrivit böckerna “Hur många gånger kan man döda en man?” och “Allt börjar med EN!”.

Han har även startat och byggt upp Svenska Innebandy Ligan (SIL) och “Barbro – Linje Naturell” med Barbro“Lill-Babs” Svensson. Raymonds livshistoria och verktygen han själv har tagit hjälp av är några av ingredienserna som gör honom till en av de bästa föreläsarna i sin genre.

Därför ska du boka Raymond Ahlgrens föreläsning
• På ett enkelt och underhållande sätt tydliggör Raymond orsakerna och lösningarna och förser sin publik med såväl insikter och verktyg som garanterat leder till konkreta resultat i vardagen.
• Allt Raymond talar om är för att appliceras och hjälpa chefer och anställda på arbetsplatsen.
• Genom processer och kraftfulla övningar cementerar och fördjupar Raymond sina lärdomar.
• Raymond har förmågan att applicera sina lärdomar på andras livssituationer för att säkerställa relevans och värde för ert team.

Populära rubriker: Ledarskap - inre och yttre | Gruppsamarbete och att tillhöra.

Raymond Ahlgren profilbild

Raymond Ahlgren

Föreläsare inom ledarskap och gruppsamarbete.

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: