Per Schlingmann bannerbild

Per Schlingmann - Talare

Författare, entreprenör & rådgivare

Per Schlingmann är författare, entreprenör och rådgivare. Han är en av Sveriges främsta talare inom kommunikation, strategi och framtidsfrågor. Förutom böcker om kommunikation, ledarskap och framtidsfrågor har Per skrivit en trilogi spänningsromaner som resulterat i tv-serien Den inre cirkeln. Per är en av Sveriges ledande strateger och kommunikatörer och har utsetts till en av Sveriges superkommunikatörer.

Per Schlingmann har tidigare varit partisekreterare i Moderaterna och statssekreterare åt statsministern. Han anses vara en av hjärnorna bakom förnyelsen av moderaterna. Per är verksam i flera startupbolag och vice ordförande i SOS Barnbyar.

 

Aktuella föreläsningar:

DET NYA ONORMALA
Så tar du vara på möjligheterna som uppstår med Coronakrisen

Coronapandemin visar återigen att vi lever i en tid av osäkerhet – och möjligheter. Till skillnad mot många andra menar Per Schlingmann att det inte handlar om att vänta in det som kallas det nya normala. Istället handlar det om att se till situationen som den är och ta vara på de möjligheter som uppstår i nuet. De som agerar i krisen kommer att vara vinnarna efteråt. Vi befinner oss i en tid av det nya onormala där det handlar om att ständigt vara nyfiken och agera.

I denna föreläsning redovisar Per Schlingmann sin analys av hur Coronakrisen påverkar världen, Sverige och förutsättningarna för företag och ledarskap. Han menar att vissa av förändringarna som följer, som kommer att bli beständiga, är att likna vid en tidsmaskin. Kampen mot viruset förflyttar oss med ett lappkast flera år fram i tiden, inte minst när det gäller digitalisering och hur globaliseringen utmanas. Andra effekter är mer pandemirelaterade, psykologiska och tillfälliga.

 

SÅ VINNER DU DET KOMMUNIKATIVA KRIGET

Vi befinner oss i ett kommunikationskrig där alla kämpar mot alla i kampen om människors tid och uppmärksamhet. Vinnare blir den som etablerar historier som andra vill föra vidare. Per Schlingmann förklarar hur det nya kommunikationslandskapet fungerar, och berättar hur du själv kan bli framgångsrik genom att använda dig av nutidens mest effektiva vapen – berättelsen. Per berättar om det nya medielandskapet som vänder mycket av det vi visste upp och ned. Det är ett helt nytt sätt att tänka men som öppnar för kreativitet, experimentlusta – och framgång – för den som hänger med. Föreläsningen vänder sig till ledare, kommunikatörer och de som vill förstå den nya tidens kommunikation.

Populära rubriker: Det nya onormala - Så tar du vara på möjligheterna som uppstår med Coronakrisen | Världen förändras - gör du? | Så vinner du kommunikationskriget! | Konsten att förnya sig själv

Per Schlingmann profilbild

Per Schlingmann

Författare, entreprenör & rådgivare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: