Per Defalva bannerbild

Per Defalva - Talare

Grundare av Digital Engine

Digitalisering har blivit både ett modeord och en eskalerande samhällsförändring. Per Defalva har både som rådgivare till ledare i många företag kring IT-strategiska frågor och själv som CIO under flera år, sett många perspektiv på digitaliseringen och kommit att reflektera över dessa. Per skriver både artiklar på LinkedIn och håller föredrag kring ämnet. Dessa beskriver det uppblåsta kring digitaliseringen såväl som allvaret kring hur det nu förändrar företagen. Han sätter begreppet i ett historisk perspektiv och jämför hur vi sett på IT-utvecklingen de senaste 20 åren, hur vokabulären förändrats och nya metoder och tekniker som tillkommit och han förklarar varför det hela nu eskalerar i sin utvecklingstakt. Pers föredrag är underhållande och engagerande och skapar intresse hos olika ledare och avdelningar som berörs av digitaliseringen och han betonar ofta att inte fokusera för mycket på teknik.

Några av Pers föredrag är:

Digitalisering vs Verkligheten
Digitalisering vs Verkligheten är ett föredrag med dels en historisk betraktelse om hur vår syn på IT har förändrats de senaste åren och paralleller till hypen i början av 2000-talet. Men också om vad vi behöver göra för att kunna ta våra digitala ambitioner till handling. Per beskriver fem områden som han ser som speciellt viktiga för att lyckas få ut ett konkret värde av digitaliseringen

Kulturresan mot att bli Sveriges Bästa IT-avdelning
Ett föredrag som inte handlar om IT, utan om hur man omformar en organisation till att bli ett vinnande team. Kompetensväxling, rekrytering, vision, engagemang, ledord, olika laguppställningar, generation Y och Z, kommunikation, decentralisering, agila team etc. Föredraget bygger på Pers erfarenhet som CIO där han unders sex år transformerade och expanderade en IT-organisation med mottot att bli Sveriges Bästa IT-avdelning.

Pratar vi tillräckligt om vad digitaliseringen kräver av verksamheten?
Detta är ett föredrag som synliggör hur företagens affärsmodeller och beteende behöver utvecklas parallellt med digitaliseringen. De som inte vågar göra detta kommer bara att ha investerat massor med pengar i teknik med liten nytta. Per pratar om förändringar i försäljning, tjänster, leveranssätt, prismodeller, incitament, befordran, rekrytering och kultur. Han exemplifierar hur kombinationen av detta har skiftat konkurrensen radikalt i många branscher.

Boka en inspirerande föreläsning med Per Defalva hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Digitalisering vs Verkligheten | Kulturresan att bli Sveriges Bästa IT-avdelning | Pratar vi tillräckligt om vad digitaliseringen kräver av verksamheten?

Per Defalva profilbild

Per Defalva

Grundare av Digital Engine

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: