Paul-Svensson-©Hakan-Gustafsson1

Paul Svensson - Talare

Krögare, tv-profil och kokboksförfattare

Paul Svensson är en stjärnkock med flera stora utmärkelser i bagaget. Han syns ofta i TV-rutan där han lockar med grön, innovativ och förföriskt god matlagning. Han föreläser om hållbar, njutningsfull mat, gastronomi och hur vi kan reducera vårt matsvinn genom kunskap och nyfikenhet. Nyckelord som återkommer både i hans matfilosofi och i hans kök är närodlat, ekologiskt och hållbart.

Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar med nästan 2 decennium av erfarenheter som kökschef och kreativ ledare för Bon Lloc, Fredsgatan 12 och Fotografiska – Världens bästa museirestaurang 2017. Han har även utmärkt sig med en femte plats i 2003 års kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon, en tävling med världens bästa kockar. Han är också grundare till matsvinnsrörelsen Retaste. Retaste var även namnet på den pop-up restaurang Paul Svensson öppnade 2018 med målet att visa hur i vanliga fall ”ratade” råvaror kan bli en gourmetmåltid.

”Vi vill visa på en möjlig väg genom att laga mat av råvaror som passerat bäst-före-datum, men som är prima.”

Paul är en välkänd tv-profil för program som Landgång, Strömsö, Maträddarna, Sveriges yngsta mästerkock och Den Gröne Slaktaren, där han inspirerar till sin passion för en grönare matfilosofi. Han arbetar även som professionell utbildare och föreläsare inom restaurangnäringen och näringslivet. Hans ämnen är hållbar njutning, en grön matfilosofi, framtidens mat och zero waste. Hans föreläsningar ger verktyg och kunskap för miljösmart matlagning.

Paul Svenssons styrka ligger i den starka passionen och viljan att förändra beteenden genom lust, nyfikenhet och kunskap.

Boka en inspirerande föreläsning med Paul Svensson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: En grön matfilosofi | Framtidens mat

Paul Svensson

Krögare, tv-profil och kokboksförfattare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: