Oskar Kihlborg bannerbild

Oskar Kihlborg - Talare

Äventyrare

Oskar Kihlborg är en av Sveriges mer erfarna äventyrare och föreläsare. Han har över 30 års erfarenhet av olika äventyr; allt från klättring, dykning, segling, kajak, rodd, flygning och skidåkning. Situationer där människors tillit, samarbete och vilja sätts på prov.

Oskars nyfikenhet och vilja att utforska nya vägar har tagit honom på äventyr i miljöer som sträcker sig från djungel till arktiskt klimat. Han och Mikael Reuterswärd blev 1990 de första svenskarna att nå toppen av Mount Everest. Oskar publicerade 2019 boken ”Skärgården upp och ner” om miljön i Östersjön.

Han har även deltagit i fem Himalayaexpeditioner, slagit världsrekord i segling över Atlanten och startade utbildningsföretaget Svenska Äventyr. Under 2013 var han expeditionsledare i SVT:s programserie; Mot alla odds, där han ledde tio funktionsnedsatta tvärs över Nicaragua under 28 dagar.

Det är människan bakom äventyren som är det intressanta. Hur kan vi lita på varandra i extrema situationer? Vad driver oss att fortsätta upp mot toppen? Tar vi tillvara på allas erfarenheter? Vilka egenskaper behöver vi utveckla för att arbeta tillsammans? Det är några av de frågeställningar som han tar upp i sina föreläsningar.

Oskars Kihlborgs deltagande i ”Sommar” i P1 hade flest lyssnare i direktsändning av alla under det året det sändes, 2014.

Boka en inspirerande föreläsning med Oskar Kihlborg hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Att göra det omöjliga möjligt

Oskar Kihlborg profilbild

Oskar Kihlborg

Äventyrare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: