Oskar Kihlborg bannerbild

Oskar Kihlborg - Talare

Äventyrare

Oskar Kihlborg är en av Sveriges mest erfarna äventyrare och föreläsare med över 30 års erfarenhet av olika äventyr, från djungel till arktiskt klimat. Situationer där människors tillit, gruppens samarbete och vilja sätts på prov.

Oskar blev tillsammans med Mikael Reuterswärd 1990 de första svenskarna att nå toppen av Mount Everest. Han har deltagit i fem Himalayaexpeditioner, slagit världsrekord i segling över Atlanten och startade utbildningsföretaget Svenska Äventyr. Oskar var expeditionsledare i SVT:s programserie; Mot alla odds, där han ledde tio funktionsnedsatta tvärs över Nicaragua under 28 dagar.

Oskar har idag ställt om till ett mer hållbart äventyrande. 2019 publicerade han boken ”Skärgården upp och ner” om miljön i Östersjön. Oskar driver sedan några år tillbaka ett visuellt projekt där man täcker glaciärer med ullfilt för att visa på klimatförändringarna. Han är även dykare i Rena Mälaren som dyker året om och plockar upp miljöfarligt avfall ur havet. 

Det är människan bakom äventyren som är det intressanta. Hur kan vi lita på varandra i extrema situationer? Vad driver oss att fortsätta upp mot toppen? Tar vi tillvara på olikheterna i gruppen? Vilka egenskaper behöver vi utveckla för att arbeta tillsammans? Det är några av de frågeställningar som han tar upp i sina föreläsningar.

Oskars Kihlborgs deltagande i ”Sommar” i P1 hade flest lyssnare i direktsändning av alla under det året det sändes, 2014.

Boka en inspirerande föreläsning med Oskar Kihlborg hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Att göra det omöjliga möjligt | Vad krävs för att vi ska ge 100%? | Vilja, tillit och kommunikation | Vem på jobbet skulle du låta packa din fallskärm?

Oskar Kihlborg profilbild

Oskar Kihlborg

Äventyrare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: