Oscar Jonsson bannerbild

Oscar Jonsson - Talare

Krigsvetare, författare, Rysslandsexpert

Med en bred kunskap om säkerhetspolitik, Ryssland, ny teknologi, geopolitik och modern krigföring har Oscar Jonsson föreläst för ministrar, generaler, bolagsledningar och praktiker om hur de ska hantera kris, konflikt och krig på 2000-talet. Med en tydlig röd tråd rör han sig mellan det historiska perspektivet, nutiden och framtiden på ett pedagogiskt och engagerande sätt.

Oscar Jonsson är disputerad krigsvetare från King’s College London och författare till boken ”The Russian Understanding of War” som bl.a. fått pris av USA:s försvarsminister, och blivit satt på läslista för militära chefer världen över – så som chefen för USA:s specialförband, chefen för Storbritanniens flygvapen och den svenska flygvapenchefen.

Under sin karriär har Oscar fått byggt en erfarenhet inifrån Försvarsmaktens Högkvarter och gjort fältstudier om rysk krigföring i Ryssland, Ukraina och Georgien. Därtill utbildar han diplomater på amerikanska utrikesdepartementet som ligger i intensivträning för att posteras till Moskva. Hans erfarenhet som utbildare märks på scen, han har lätt att plocka upp funderingar och frågor från publiken och integrera dessa i föreläsningen.

Oscar Jonsson har en erfarenhet från att att föreläsa för bolags- och myndighetsledningar om de geopolitiska implikationerna av säkerhetspolitiken och i synnerhet vad som driver den ryska säkerhetspolitiken.

Han är en väl anlitad expert som ofta syns i media. Oscar föreläser på både svenska och engelska.

Boka en inspirerande föreläsning med Oscar Jonsson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Geopolitiken 2022 | Kriget i Ukraina | Att förstå och missförstå Ryssland

Oscar Jonsson profilbild

Oscar Jonsson

Krigsvetare, författare, Rysslandsexpert

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: