Olof Wretling bannerbild

Olof Wretling - Talare

Skådespelare, regissör, dramatiker, föreläsare och författare

Olof Wretling är skådespelare, regissör, dramatiker, föreläsare och författare.

Han är en av landets mest uppskattade komiker och berättare. Många känner igen Olof Wretling som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille, och just nu också som en av deltagarna i ”Bäst i test” på SVT. Han har också haft framträdande roller i flera TV-program, bland annat i julkalendern ”Tusen år till julafton”, ”Pappas pengar”, ”Bye Bye Sverige” och ”Bandet och jag”. Olof har dessutom gett ut böckerna ”Till häst genom Västerbotten” (tillsammans med Sven Björklund) och ”Fem vintrar och en sommar: diagnoserna i mitt liv”.

Olofs kritikerrosade föreställning ”Diagnoserna i mitt liv” togs ut på rikstäckande turné 2017 och 2018, och finns även som som filmad berättarföreställning från 2019. Föreställningen bottnar i hans hyllade Vinter i P1-program med samma namn, och handlar om livet. Livet med humor och allvar, om spring i benen och dyslexi, panikångest och livlig fantasi.

Olof Wretling föreläser om de teman som föreställningen tar upp. Där berättar han hur de diagnoser han har fått ställda har påverkat honom, hans uppväxt, liv och arbete. Det är en föreställning som är lika viktig som den är rolig.  Han vill påverka människor att sluta dela i varandra i fack eller sätta etiketter på varandra. Istället vill Olof att vi ska öppna upp och ställa frågor, att försöka förstå varandras olikheter.

Boka en inspirerande föreläsning med Olof Wretling hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Diagnoserna i mitt liv | Misslyckandena i mitt liv

Olof Wretling profilbild

Olof Wretling

Skådespelare, regissör, dramatiker, föreläsare och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: