Ola Rosling bannerbild

Ola Rosling - Talare

President & Co-Founder of Gapminder Foundation

Ola Rosling driver och är medgrundare till ”Gapminder Foundation”, som han grundade tillsammans med sin fru Anna Rosling Rönnlund och sin far Hans Rosling.

Ola drev från 1999 utvecklingen av mjukvaran Trendalyzer som blev uppköpt av Google 2007. Ola fortsatte att arbeta på Google med att demokratisera tillgången till publik statistik, och arbetade med den digitala infrastrukturen för att göra viktig officiell statistik till en del av Googles sökresultat.

2011 gick Anna och Ola tillbaka till Gapminder för att fortsätta utvecklingen av utbildningsmaterial som stödjer en världsbild baserad på fakta. 2014 så myntade Ola begreppet ”Factfulness”, som också blev titeln på den bok som Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund och Hans Rosling skrev tillsammans. Den gavs ut april 2018, och har översatts till 36 språk. Begreppet ”Factfulness” syftar till att lyfta och framhålla faktabaserat lärande,  vilket är själva grunden i hela Olas arbete.

Som föreläsare gör Ola just det, han synliggör statistik och fakta på ett sätt som gör det lättare att ta till sig informationen. Hans engagemang och kunskap lyser igenom, vilket gör att innehållet fastnar.

Boka en inspirerande föreläsning med Ola Rosling hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Factfulness

Ola Rosling profilbild

Ola Rosling

President & Co-Founder of Gapminder Foundation

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: