Nourel refai - bannerbild

Nour El Refai - Talare

Komiker, manusförfattare, skådespelare & föreläsare

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker. Hon är en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare, programledare, konferencier och kan dessutom titulera sig ”2017-års kvinnliga komiker”.

Nour El Refai har varit en självklar stjärna på den svenska humorscenen sedan debuten i humorprogrammet ”Hus i Helvete” år 2005, tillsammans med Cecilia Forss. Sedan dess har vi sett Nour i den ena storproduktionen efter den andra, bland annat i ”Ballar av stål”, som programledare i Melodifestivalen, deltagare i ”Parlamentet” samt i roller som Mozart i Amadeus och som Lillebror i Karlsson på taket på Dramaten.

2016 hade Nour premiär med den egna föreställningen ”En komisk depression”. Där tog hon besökaren genom sin uppväxt, utveckling och karriär, bröt ner och konkretiserade strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. ”En komisk depression” hyllades i media, turnérade under tre säsonger inför utsålda hus, framfördes 85 gånger och sågs av 40 000 besökare. Nour har även varit aktuell som skådespelare i ”Swede Hollow” på Elverket Stockholm, spelat en ung MIkael Wiehe i ”…har du sett världen?” på Malmö Live, och har under 2022 en roll i långfilmen ”Lyrro”.

Nour föreläser om brännande aktuella ämnen, som utanförskap, klass och feminism, och blandar skarpa samtidsanalyser med sin smarta humor. Nour El Refai är också en uppskattad programledare, moderator och konferencier.

Mer om Nour El Refais föreläsning:

”En berättelse om utanförskap”

En personlig berättelse om hur det är att växa upp med en ensamstående mamma, som ensam tjej med tjej med tre bröder. En mamma som är städerska och aldrig får pengarna att räcka.

Hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare. Om hur Nours uppväxt har påverkat hennes yrkesliv och varför hon har blivit feminist. Föreläsningen handlar även om utanförskap och om kämpaglöd. Denna föreläsning inspirerar och ger hopp.

Boka en inspirerande föreläsning med Nour El Refai hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: En berättelse om utanförskap

Nour El Refai

Komiker, manusförfattare, skådespelare & föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: