Mustafa Can banneribild

Mustafa Can

Författare, journalist

Hyllad, flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och efterfrågad föreläsare.
Varje gång Mustafa Can föreläser eller skriver utgår han alltid från en grundprincip: det intressanta är inte att besvara frågor – men väl att väcka frågor. Inbjuda till fortsatta samtal. Vare sig Mustafa inspirationsföreläser om värderingar, inkludering, mångfald och kultur eller om identitet, språk, kommunikation- och svenskhet utgår han alltid ifrån ett jordnära personligt perspektiv. Och på ett sätt att människor oavsett klass, geografi, kön, etnicitet, religion och sexuell läggning kan känna igen sig.

Mustafas Cans nyfikenhet att lära känna uppdragsgivarna och deras verklighet gör att han alltid är i tät dialog inför föreläsningarna, för att därmed också kunna anpassa sina föreläsningar beroende på sammanhang och kundernas behov.
Mustafa är mycket uppskattad för att han med en unik berättargåva, smittande energi och lika delar allvar och humor ger nya, inspirerande och tankeväckande perspektiv. Utan att tråden tappas är det ofta tvära kast i en och samma föreläsning: ena stunden reflektioner kring hur man som flykting blir Västgöte, och i nästa varför vår tid präglas av rädsla och misstänksamhet.

Drömmar, längtan och livskraft varvas med stora samtida frågor som:
”hur skapar vi en gemensam social ansvarskänsla när vi inte har samma kulturella, religiösa, ideologiska, ekonomiska och sociala referenser?”
En lovsång till Det Nya Landets kulturarv och vad ett ”Svenssonhjärta” är och hur det doftar varvas med reflektioner om förhållandet mellan språk och makt, språk och identitet och mellan språk och skam och framtid.

Mustafa Can har varit en naturlig del av den svenska offentligheten i snart 20 år. Han har hela världen som arbetsfält. Han har varit Sommarpratare tre gånger och Vintervärd en gång. Hans Sommarprogram från 2003 anses vara det mest uppmärksammade någonsin. Hans senaste bok ”Tätt intill dagarna” blev en succé både försäljningsmässigt och bland kritiker. Han har fått flera prestigefyllda priser, så som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan, Etermedias Ikarospris och Sveriges Essäfondpris. Mustafa är mycket van att genomföra seminarier och intervjuer på scen och går även att anlita som påläst, lyhörd och driven moderator och konferencier.

Populära rubriker:

Mustafa Can profilbild

Mustafa Can

Författare, journalist

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen:

Kommunikation | Mångfald/Inkludering | Motivation/inspiration | Omvärld/framtid