Mina Dennert bannerbild

Mina Dennert - Talare

Journalist, författare, föreläsare och expert på sociala medier samt grundare av I Am Here International med svenska #jagärhär

Mina Dennert är journalist, författare, föreläsare och expert på sociala medier, samt grundare av I Am Here International med svenska #jagärhär, som har inspirerat hundratusentals människor från hela världen att ta upp kampen för ett demokratiskt och inkluderande samhälle.

Mina arbetar med metoder och strategier för förändring och tvekar inte att ta sig an stora samhällsutmaningar som desinformation och konspirationsteorier genom att stödja journalister, politiker och organisationer mot hat- och desinformationskampanjer som begränsar deras yttrandefrihet och driver dem till självcensur.

Mina Dennert har bland annat genomfört utbildningar inom digital säkerhet för parlamentsledamöter i det brittiska parlamentet och för parlamentsledamöter i Europaparlamentet. Hon har också utbildat kring hur du kan agera som journalist när du utsätts för påtryckningar som hot och förtal för bland annat SVT, YLE och NRK.

Som utbildare och föreläsare inom demokrati och yttrandefrihetsfrågor arbetar Mina med organisationer som WHO, delar av FN, Europarådet och Europeiska kommissionen, samt en stor mängd civilsamhällesorganisationer som tar ställning i rättvisefrågor tex Greenpeace, Svenska Kyrkan, Brot für die Welt och Patagonia.

Mina Dennert arbetar också med mångfald, inkludering och normkritiskt ledarskap. Vi har alla blinda fläckar, bias, fördomar och omedvetna preferenser och kan alla råka agera rasistiskt trots att vi inte vill det. Trots att vi är antirasister. I föreläsningen om omedveten rasism bjuder Mina på massor av igenkänning och skratt, med dråpliga exempel och praktiska råd kring hur vi kan bli mer inkluderande och rättvisa ledare och förebilder. Tillsammans lär vi oss att överlista våra fördomsfulla hjärnor och framförallt, vad ska jag göra när jag råkat agera omedvetet rasistiskt?

Andra populära föreläsningar och workshops av Mina Dennert handlar om desinformation, konspirationsteorier, källkritik och faktagranskning. Hon ger även workshops och utbildningar i hur du skapar engagemang, bygger community och ökar ditt civilkurage online.

Föredragen eller utbildningarna anpassas efter önskemål och sträcker sig från 30 minuter till en eller flera heldagar med tid för reflektion och diskussion, samt övningar som simulerar situationer relaterade till de utmaningar som din organisation eller verksamhet upplever.

Boka en inspirerande föreläsning med Mina Dennert hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Spela roll under valåret 2022! | Omedveten rasism | Motståndskraft online | Community building - Skapa engagemang!

Mina Dennert profilbild

Mina Dennert

Journalist, författare, föreläsare och expert på sociala medier samt grundare av I Am Here International med svenska #jagärhär

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: