Micael Dahlen bannerbild

Micael Dahlén - Talare

Författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm

Micael Dahlén är en internationell föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Micaels senaste bok, Sifferdjur: Hur siffrorna styr våra liv, handlar om hur siffror och mätningar påverkar oss, och är skriven tillsammans med norska forskningskollegan Helge Thorbjørnsen, professor på NHH (Norwegian School of Economics). Boken kretsar kring vårt betygsättande och samlande av allt från pengar, till vänner, ätande och kalorier. Vi räknar hela tiden, och det påverkar inte bara hur vi tänker utan också hur vi mår. Ska allt verkligen kvantifieras?

Micael Dahlén har tidigare skrivit En liten bok om meningen med livet, som blev lite av en fortsättning på hans bok En liten bok om lycka. Böcker som bygger på forskning om hur lycka fungerar och om vad som får oss att må bra. Båda två mycket uppmärksammade och uppskattade böcker.

Micael Dahlén är en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Han har pratat på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon, för kunder som Google, Ericsson, Samsung, The Economist och Fujitsu. Han har blivit framröstad till ”näringslivets populäraste föredragshållare” och i september 2021 utsågs han till tvåa i världen i den senaste globala rankingen av forskare inom sitt område i Journal of Business Research.

 

Aktuell föreläsning: 

Sifferdjur

Våra dagar är räknade – bokstavligen. Vi mäter, räknar och jämför mer än någonsin.Siffrorna blir fler varje dag och de påverkar hur vi tänker, känner och mår. När gör siffrorna oss starkare och när gör de oss svagare? Betalar du mer för drömlägenheten en dag när din stegräknare visar en hög siffra? Kan siffror förvandla oss till självupptagna tölpar som snor kopieringspapper på jobbet? Vilka siffror har ni valt som era nyckeltal och leder de rätt? Micael Dahlen föreläser underhållande om matematikens samhällsbyggande kraft och den försiffrade moderna människan.

Boka en inspirerande föreläsning med Micael Dahlén hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Sifferdjur | Ett litet prat om lycka | Vad händer nu? | Sen då? | Skrattar bäst som skrattar först | Ett litet prat om meningen med livet | Streamness – vad är nästa Nextopia? | Din Beaker List

Micael Dahlen profilbild

Micael Dahlén

Författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: