Märtha Rehnberg bannerbild

Märtha Rehnberg - Talare

Techy Political Economist, Entrepreneur & Climate Freak

Märtha Rehnberg brinner för klimatet, hon är utbildad nationalekonom, entreprenör och arbetar med politiska policyfrågor. Hon är en av grundarna till den Köpenhamnsbaserade tankesmedjan DareDisrupt. Märthas största drivkraft är att skapa bättre, tydligare visioner för framtiden. För henne betyder inte det att sia i en kristallkula, eller att förutsäga framtiden. Det handlar om att skapa förståelse för hur våra drömmar och visioner om framtiden faktiskt har en effekt på hur vi agerar idag. Om vi drömmer tillräckligt stor och dessutom kan uttrycka det på ett tydligt sätt, kan våra idéer attrahera uppmärksamhet, talang, kapital och så småningom – bli självuppfyllande profetior. Vi måste kunna föreställa oss en bättre värld för att ta oss dit.

Hon föreläser ofta om teknik, innovation och hållbarhet ut det breda perspektivet. Med aktuella exempel adresserar hon frågor som spänner från pandemins påverkan på vår miljö, den tekniska utvecklingen och disruptiv innovation till biotech och cirkulär ekonomi.

I sina föreläsningar visar Märtha hur ”teknisk intuition” är en central del för att skapa kraftfulla visioner. Med utgångspunkt i decenniets tekniska framsteg och de affärsmodeller de gett upphov till, utmanar hon dig att kika in i framtiden med nyfikenhet, mod och en vilja att agera. För om vi agerar vid rätt tidpunkt, så kan vi skapa verkligt positiva förändringar.

Märtha har studerat nationalekonomi och har skrivit om bland annat global ekonomi, handel och ny teknik. Hon har gjort fler än 300 föreläsningar i över 20 olika länder kring ”teknisk intuition”, ”responsible disruption”, ”framtidens ekonomi” och ”radikala klimatinnovationer”.

Märtha Rehnberg blev vald till ”Morgondagens Ledare” vid St Gallen Symposium och har profilerats som  ”FemTech Leader’” av Innotribe, the Carlisle & Gallagher Consulting Group och the Digital Finance Institute. 2018, blev hon medlem av High Level Industrial Roundtable ”Industry 2030” av EU kommissionen, för att definiera och medförfatta en ny strategi för Europas industrier och dess framtid. Hon har varit med och utvecklat ’European Green Deal’ samt EU’s ’Taxonomy on Sustainable Finance’. Och i 2019, blev hon vald av den Danska regeringen som klimat-policy rådgivare i det så kallade ’Grønne Vækstteam’.

Märtha föreläser på Franska, Engelska, Svenska och Danska.

Boka en inspirerande föreläsning med Märtha Rehnberg hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Technological intuition - the must-have skill of the digital era | The D-word - what it is and why it matters to you | Why Idealism is cool again - and here to stay | Nordic Tech - a story of Human and Technological Comingtogetherness

Märtha Rehnberg profilbild

Märtha Rehnberg

Techy Political Economist, Entrepreneur & Climate Freak

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: